Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

  • 020 - 22 00 02

ICL - en extra plastlins inuti ögat hos Capio Medocular

Pris

fr. 20 700 kr

per öga (studentrabatt 1500kr per öga)

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala - Visa på karta

Webbplats


ICL - en extra plastlins inuti ögat

ICL (Implantable Intraocular Contact Lens) är en mikrokirurgisk behandling utan laser för korrigering av närsynthet, översynthet och astigmatism. Den fungerar även när en ögonlaserbehandling inte räcker till.

Behandlingen innebär att en extra, mycket tunn, plastlins placeras i ögat. ICL ger en permanent lösning men metoden är reversibel, d v s man kan byta linsen om det skulle behövas.

Behandling av synfel med ICL

Implantable Intraocular Contact Lens (ICL) är en mikro-kirurgisk behandling utan laser för korrigering av alla grader av närsynthet och översynthet. Behandlingen innebär att en extra, mycket tunn, plastlins placeras i ögat.

Linsen sätts in i den bakre kammaren, innanför regnbågshinnan och framför ögats egna lins och korrigerar därmed ögats brytkraft så att normal synskärpa kan uppnås. ICL fungerar utmärkt även där andra metoder, exempelvis LASIK, inte räcker till. ICL ger en permanent lösning men metoden är reversibel, d v s man kan byta linsen om det skulle behövas.

Operationen görs under droppbedövning utan några större besvär för patienten och ingreppet tar mindre än en kvart att genomföra.

Två av fördelarna med ICL-metoden är att den kan reducera stora synfel och att den inte är beroende av hornhinnans beskaffenhet, eftersom själva behandlingen görs inne i ögat. Vid traditionell excimerlaserbehandling är det ju själva hornhinnan som utsätts för behandlingen.

En annan fördel är ett snabbt behandlingsresultat. Redan dagen efter operationen brukar patienten kunna konstatera en betydande synförbättring.

Capio Medocular var den första kliniken i Europa som fick utmärkelsen "Center of excellence" för ICL-kirurgi.

Informationen uppdaterades 19 november 2013 av Vården.se

Om Capio Medocular

Välkommen till oss på Capio Medocular. Här kan du dela med dig av dina erfarenheter av din operation, ställa frågor till oss eller våra vänner på loggen.

Vision

BBB - Bästa Bemötande och Behandling

Företagsfakta

Capio Medocular är en av Nordens största privata ögonkliniker. Vi är specialiserade på ögonoperationer och har ett brett utbud av operationstekniker som ögonlaser med LASIK och LASEK/ELSA och linskirurgiska metoder med ICL och CLE/RLE.

Vi opererar synfel som gråstarr, ålderssynthet, närsynthet, översynthet och astigmatism. Capio Medocular är den privata ögonklinik som har funnits längst i Sverige. Majoriteten av våra operationer utförs på uppdrag av den offentliga vården. Gråstarroperationer har vi utfört sedan 1988 och synfelskorrigerande operationer sedan 1992.

Kliniker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala

Våra kliniker finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. I Örebro samarbetar vi med Ögonkirurgi c/o Synsam. All vår verksamhet är ISO-certifierad för kvalitet sedan 2005 och för miljö sedan 2009. Det är en trygghet för dig som patient.

Informationen uppdaterades 19 november 2013 av Vården.se

Behandlingar hos Capio Medocular

Grå starr hos Capio Medocular

fr. 350 kr Patientavgift. Privat finansiering 13 900 kr per öga.

De flesta äldre drabbas förr eller senare av grå starr eller katarakt som sjukdomen också kallas. Idag behöver detta inte medföra några stör...


ICL - en extra plastlins inuti ögat hos Capio Medocular

fr. 20 700 kr per öga (studentrabatt 1500kr per öga)

ICL (Implantable Intraocular Contact Lens) är en mikrokirurgisk behandling utan laser för korrigering av närsynthet, översynthet och astigma...


LASEK/ELSA - ögonlaserbehandling på ytan av hornhinnan hos Capio Medocular

13 900 kr per öga (studentrabatt 1500kr per öga)

LASEK (Laser Epithelial Keratomileusis) eller ELSA (Excimer Laser Subepithelial Ablation), som metoden även kallas, är en vidareutvecklad fo...


LASIK - ögonlaserbehandling inuti hornhinnan hos Capio Medocular

14 500 kr per öga (studentrabatt 1500kr per öga)

LASIK (Laser ASsisted In situ Keratomileusis) är en behandlingsform som kombinerar kirurgi och ögonlaserbehandling. Med hjälp av en så ka...


RLE / CLE - monofokal lins hos Capio Medocular

fr. 14 900 kr per öga (studentrabatt 1500kr per öga)

RLE (Refractive Lens Extraction) eller CLE (Clear Lens Extraction), som metoden också kallas, är ett kirurgiskt ingrepp där ögats lins tas b...


RLE/ CLE multifokal lins hos Capio Medocular

fr. 22 000 kr per öga (studentrabatt 1500kr per öga)

Refractive Lens Exchange (RLE) - eller Clear Lens Extraction (CLE) - som man också kallar det, är en metod för korrigering av närsynthet, lå...


Synfel och ögonlaser hos Capio Medocular

fr. 13 900 kr per öga

På Capio Medocular kan vi lova dig trygga och säkra behandlingsmetoder för i stort sett alla typer av synfel. Oavsett om du är närsynt, över...


Karta - Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala

Omdömen


Frågor