Helsingborgs Barnmorskemottagning

5 av 5
(5 patientomdömen)
karta knapp bakgrund

Nedre Nytorgsgatan 13, vån 5, Helsingborg

Öppet idag till 16:00

Helsingborgs Barnmorskemottagning

Till oss kan du vända dig med frågor om ditt barns hälsa och utveckling, för barn 0-6 år. Vi erbjuder bland annat stöd och information om amning, kost, sömn, språkutveckling, vaccinationer, egenvård och barnsäkerhet.

Hembesök

Alla nyfödda barn erbjuds hembesök av distrikts/barnsjuksköterska som tar kontakt med dig några dagar efter hemkomsten från BB.

Hälsoundersökningar

Vi kallar ditt barn till regelbundna hälsoundersökningar till distrikts/barnsjuksköterska eller barnläkare.

Föräldragrupper, baby massage och aktiviteter

I föräldragrupper på Helsingborgs Barnavårdscentral kan du träffa andra föräldrar och utbyta tankar och erfarenheter. Det finns även föräldragrupper för till exempel utlandsfödda, adoptivföräldrar, tvillingföräldrar, unga föräldrar och ensamstående föräldrar.

Psykolog

Om du behöver råd och stöd angående Dig och ditt barn finns möjlighet att träffa kurator/ eller psykolog.

Barnhälsovården Helsingborgs Barnavårdscentral erbjuder kostnadsfri BVC i Skåne.

Om oss

Vi på Helsingborgs Barnmorskemottagning bedriver ett utåtriktat arbete och lägger stor vikt vid det personliga bemötandet. Vi har hög tillgänglighet med flexibla öppettider med drop-in för det mest akuta.

På Helsingborgs Barnmorskemottagning arbetar kunniga barnmorskor. Vi har tillgång till gynekolog samt har sexolog och socionom knuten till mottagningen.

Helsingborgs Barnmorskemottagning erbjuder bland annat preventivmedelsrådgivning, graviditetstest, naturlig familjeplanering, akupunktur, abortrådgivning, klimakterierådgivning, gynekologisk hälsokontroll, Gardasil vaccination och provtagning för könssjukdomar för både kvinnor och män.

För dig som väntar barn erbjuder vi hälsovård under graviditeten med regelbundna besök samt uppföljning efter förlossningen. Om behov uppstår under graviditeten, har vi möjlighet att utföra extra ultraljud.

Föräldrarutbildning

Vi lägger stor vikt vid att både du och din partner ska känna er trygga under graviditeten, och ni är därför båda välkomna till vår föräldrautbildning som innehåller allt från psykoprofylax till amningsstöd.

För patienter/besökare med utländsk härkomst ger vi extra stöd och information vid behov med hjälp av tolk.

Välkommen till oss på Helsingborgs Barnmorskemottagning!

Informationen uppdaterades 10:40 - 5 aug, 2021

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
5 av 5
Tillgänglighet
5 av 5
Lokal och hygien
5 av 5
Information
5 av 5
5 av 5

Baserat på 5 omdömen

Spontant omdöme
16 jan, 2016

Helsingborgs bästa barnmorskemottagning!

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information
Spontant omdöme
20 maj, 2014

Bästa barnmorskemottagningen i Helsingborg!

Information
Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Spontant omdöme
28 apr, 2014

Hörde på rekommendation att Helsingborgs Barnmorskemottagning är bra. Det stämmer verkligen! Alla är så snälla och välkomnande och väldigt flexibla när det gäller tidsbokning. Dom har mycket att erbjuda och gör det lilla extra hela tiden för patienterna. Som gravid erbjuder dom fler föräldraträffar än de flesta andra mottagningar som jag förstått. Min barnmorska jobbar dessutom även på förlossningen vilket var en stor fördel i omhändertagandet under min graviditet då jag hade mycket frågor och funderingar. Mycket proffsigt och hög med kvalitet! Att det dessutom finns BVC på samma ställe med lika fantastisk personal är ju oslagbart! Jag är så nöjd och glad för att det finns en mottagning som denna.

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information
Spontant omdöme
7 dec, 2013

Jag trodde inte att det fanns en sådan bra mottagning. Man känner sig så välkommen när man kommer dit, all personal är vänliga och varma och sätter mig som patient i centrum. Jag känner mig viktig och lyssnad på. Flera av personalen jobbar även på Kvinnokliniken på sjukhuset vilket känns tryggt. Kompetensen är mycket hög! Jag kommer aldrig gå någon annan stans. Ett ställe att rekommendera, verkligen.

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information
Spontant omdöme
31 aug, 2013

Har aldrig någonsin fått ett sådant förstklassigt bemötande på någon annan mottagning! Det finns en värme och ödmjukhet som jag knappt trodde fanns. Deras kunskaper och flexibilitet för patienten gör att man känner sig trygg och väl omhändertagen. Kan aldrig tänka mig att gå någon annan stans och rekommenderar alla att komma dit! Tack!!!

Information
Lokal och hygien
Vårdkvalitet
Tillgänglighet

Vanliga frågor och svar

Fråga ställd 11:29 - 15 aug, 2018

Hej, jag vill ta ut min hormonspiral efter att ha haft de i 3år. Och jag undrar om det är något ni erbjuder och hur mycket det kostar att göra?

Helsingborgs Barnmorskemottagning svarar:

Hej! det kostar ingenting att ta ut sin spiral. Önskar du boka tid får du gärna höra av dig till oss på Tel nr: 042-129183 Varmt välkommen

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag - Fredag:08:00 - 16:00

Telefontider

Måndag - Fredag:09:00 - 10:30
Måndag - Fredag:14:00 - 15:00

Telefonnummer

042-12 9# ## Visa nummer

Drop-in-tider

Måndag - Fredag:09:00 - 11:00

Akuta

Måndag - Fredag:14:00 - 16:00

Akuta

Loading map

Relaterade kategorier