Svensk Provtagning Solna Huvudsta

karta knapp bakgrund

Storgatan 70, Solna

Öppet måndag från 08:00

Svensk Provtagning Solna Huvudsta

Hälsokontroll Stor

Pris: 1495 kr

Hälsokontroll Bas

Pris: 795 kr

Om du vill göra en grundläggande hälsokontroll och få en bra överblick av hur din kropp mår, kan du boka Hälsokontroll Bas hos Svensk Provtagning Solna Huvudsta.

Vad ingår i Hälsokontroll Bas?

Hälsokontroll Bas den mest grundläggande allmänna hälsokontrollen, och hjälper dig att få en bra överblick av din hälsa. Vi tittar på 8 st områden i hälsokontrollen, som alla är viktiga för din hälsa:

 1. Blodstatus - kan visa på om du lider av blodbrist, vilket kan ge symtom som andfåddhet, yrsel eller trötthet. Blodstatus kan också ge en indikation på hur ditt immunförsvar fungerar.
 2. Vitaminer/mineraler - kontrollerar om du har brist på någon eller några vitaminer eller mineraler. För att kroppen ska fungera är det viktigt att du får i dig lagom mängder av vitaminer och mineraler.
 3. B-celler - kan visa på immunförsvarets status och funktion, genom att analysera dina vita blodkroppar.
 4. Hjärta/kärl - ger en indikation på om du eventuellt löper större risk för hjärt- och kärlsjukdomar, genom att kontrollera nivåer av fett och lipoproteiner i blodet.
 5. Inflammation - kontrollerar om du har en tillfällig inflammation eller infektion i din kropp, genom att mäta SR- och CRP-värdena i blodet.
 6. Njurfunktion - analyserar om du visar tecken på sämre njurfunktion. Det kan ge symtom som illamående, trötthet, högt blodtryck, eller svullnad.
 7. Leverfunktion - analyserar din leverfunktion, för att se om levern fungerar som den ska. Levern har bland annat en viktig uppgift att filtrera blodet som kommer från tarmen.
 8. Blodsocker - mäter nivån på ditt blodsocker. Att regelbundet mäta blodsockernivån hjälper att tidigt se tecken på ifall du är på väg att utveckla typ 2 diabetes.

Din hälsokontroll kommenteras av en legitimerad specialistläkare

Inledningsvis får du svara på en webbenkät som kommer att ligga till grund för uppfattningen om din hälsa. Därefter lämnar du dina prover på Svensk Provtagning Solna Huvudsta på Storgatan 70. Det kan dröja några dagar innan du får dina resultat i din digitala journal. Utöver dina provsvar får du en expertkommentar från en legitimerad specialistläkare, som ger en större förklaring till vad värdena innebär för ditt allmänna hälsotillstånd. Läkaren ger dig även förslag på hur du kan förbättra dina värden ifall det skulle behövas. 

Viktig information innan du lämnar dina prov i Huvudsta Centrum

 • Glöm inte giltig legitimation.
 • Sikta på att lämna provet innan klockan 10:00.
 • Träna inte före provtagningen.
 • Ta provet på fastande mage, det vill säga att du inte äter något 10-12 timmar innan provtagningen. Du kan däremot dricka vatten, svart kaffe, eller te utan tillsatser av socker eller mjölk.

Tänk på detta dagen innan:

 • Ät inte fet mat.
 • Drick inte alkohol.
 • Ta inte järnmedicin.

Lämna inte prover om något av detta stämmer in på dig:

 • Du tar medicin med NSAID-preparat.
 • Du har tagit Levaxin eller annan medicin för sköldkörteln några timmar precis innan provtagningen.
 • Du har eller har nyss haft en pågående infektion eller antibiotikabehandling.

Få en bra bild över din hälsa och gör en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Solna Huvudsta.

Graviditetstest

Pris: 595 kr

Prostatatest

Pris: 245 kr

Om oss

Välkommen till Svensk Provtagning Solna Huvudsta!

Hos oss på Svensk Provtagning kan du boka skräddarsydda hälsokontroller digitalt. Vi hjälper dig med att snabbt och enkelt få en indikation på dina värden, och om det finns något i din livsstil som du behöver förändra.

Det är smidigt att göra sin hälsokontroll online! Allt sker digitalt, så när du har bokat din hälsokontroll behöver du bara lämna ditt blodprov på vårt provtagningsställe på Storgatan 70, mitt i Huvudsta Centrum i Solna. När proverna har analyserats får du dina svar och all hälsodata i en digital journal, tillsammans med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare.

Vilka hälsokontroller erbjuder vi?

Hos oss kan du göra en rad olika hälsokontroller beroende på vad det är du vill testa. Några av de hälsokontroller vi erbjuder är:

 • Graviditetstest
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll sköldkörtel
 • Prostatatest
 • Hälsokontroll stor
 • Hälsokontroll bas
 • Hälsokontroll premium
 • Hälsokontroll kost

Du kan läsa mer om våra hälsokontroller under fliken behandlingar!

Varför är det bra att göra en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Solna Huvudsta?

Genom våra hälsokontroller kan du enkelt få en indikation på om du ligger i riskzonen för sjukdomar såsom diabetes typ-2, eller hjärt- och kärlsjukdomar. Blodprov kan nämligen avslöja avvikande värden, något som man oftast inte är medveten om. Får du chansen att tidigt upptäcka dessa indikatorer finns det goda möjligheter att tidigt sätta in behandling och därmed motverka framtida hälsoproblem. Dessutom är det fördelaktigt att para ihop de resultaten du får av din hälsokontroll med en kombination av en varierad kost och goda levnadsvanor. Då kan du skapa förutsättningarna för ett långt och hälsosamt liv!

Hur du gör en hälsokontroll hos oss på Svensk Provtagning Solna Huvudsta

 1. Först väljer du vilken hälsokontroll du vill boka online genom att logga in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator.
 2. Beställer du på en vardag får du vanligtvis en remiss för provtagning samma dag och remissen är giltig i 5 månader.
 3. Du besöker ett av våra provtagningsställen för lämna ditt blodprov. Vi samarbetar med flera aktörer över hela Sverige. Just Svensk Provtagning Solna Huvudsta hittar du i Huvudsta Centrum och vi samarbetar med SYNLAB.
 4. Redan 1-2 dagar efter provtagningstillfället får du dina provsvar. Ibland kan det dröja något längre. Då får du både mejl och sms från oss.
 5. Dina provsvar och din hälsodata samlas i din digitala journal, tillsammans med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare. för att få tillgång till din digitala journal måste du logga in med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Det är bara du som kan se informationen.

Ta reda på hur din hälsa är redan idag med en hälsokontroll från Svensk Provtagning Solna Huvudsta!

Informationen uppdaterades 11:50 - 3 mar, 2023

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
0 av 5
Tillgänglighet
0 av 5
Lokal och hygien
0 av 5
Information
0 av 5

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag - Torsdag:08:00 - 16:00
Lunchstängt: 12:00-13:00
Fredag:08:00 - 14:00

Besöksadress

Storgatan 70, Solna
Loading map

Relaterade kategorier