Svensk Provtagning Järfälla

karta knapp bakgrund

Birgittavägen 4, Järfälla

Öppet idag till 15:30

Svensk Provtagning Järfälla

Hälsokontroll Stor

Pris: 1495 kr

Hälsokontroll Bas

Pris: 795 kr

Graviditetstest

Pris: 595 kr

Prostatatest

Pris: 245 kr

Vill du veta om du har några tecken på prostatacancer? Då kan du beställa ett prostatatest hos oss på Svensk Provtagning Järfälla, där vi mäter ditt PSA-värde.

Prostatan är viktig för reproduktionen

Prostatan är en liten körtel hos män som sitter nedanför urinblåsan, runt urinröret. Prostatan fyller en viktig funktion för reproduktionen, eftersom den producerar den vätska som transporterar spermier vid en utlösning.

Varför är det bra att kolla upp PSA-värdet?

PSA står för prostataspecifikt antigen och ditt PSA-värde kan mätas genom ett blodprov. Vid prostatacancer ökar ofta mängden PSA i blodet, så ett högt PSA-värde kan vara ett tecken på cancer. Genom att testa sig kan man upptäcka sjukdomen tidigt och också sätta in behandling.

Det är snabbt och enkelt att göra ett prostatatest hos Svensk Provtagning Järfälla. Så fort du har fått din remiss kan du gå och lämna dina prover på Birgittavägen 4, och inom några dagar får du dina svar, tillsammans med en kommentar från en legitimerad specialistläkare.

Innan du testar ditt PSA-värde

Det är viktigt att veta att det finns både fördelar och nackdelar med att göra ett prostatatest, och vi rekommenderar alla att läsa igenom Socialstyrelsens rekommendationer innan du beställer ditt test.

Det kan vara lämpligt att testa sig regelbundet om något av följande stämmer in på dig:

 • Du har upplevt förändringar av prostatan
 • Du har nära släktingar som har haft prostatacancer
 • Du känner oro för din prostata

Boka ditt prostatatest hos oss på Svensk Provtagning Järfälla!

Om oss

Välkommen till Svensk Provtagning Järfälla!

Svensk Provtagning Järfälla är hälsotjänsten som gör det enkelt att boka skräddarsydda hälsokontroller online. Med våra tester får du snabbt och tydligt en bild av din hälsa och dina värden, som kan hjälpa dig ta beslut för din kropp och livsstil.

Det är smidigt att beställa sin hälsokontroll online. Efter det behöver du bara lämna dina prover fysiskt på vårt provtagningsställe på Birgittavägen 4 i Järfälla. Provsvaren och din hälsodata hamnar sedan i en digital journal tillsammans med förklarande kommentarer från en legitimerad specialistläkare.

Ett urval av alla de hälsokontroller vi erbjuder

Beroende på vad du vill testa, kan du hitta många olika hälsokontroller hos oss på Svensk Provtagning Järfälla. Läs mer om dessa hälsokontroller under fliken “Behandlingar”:

 • Hälsokontroll Premium Plus
 • Hälsokontroll Premium
 • Hälsokontroll Stor
 • Hälsokontroll Bas
 • Graviditetstest
 • Hälsokontroll kost
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll för sköldkörteln
 • Prostatatest
 • Hälsokontroll ledvärk och muskelvärk

Varför är det bra att göra en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Järfälla?

Genom våra hälsokontroller kan du enkelt få en indikation på om du ligger i riskzonen för sjukdomar såsom diabetes typ-2, eller hjärt- och kärlsjukdomar. Blodprov kan nämligen avslöja avvikande värden, något som man oftast inte är medveten om. Får du chansen att tidigt upptäcka dessa indikatorer finns det goda möjligheter att tidigt sätta in behandling och därmed motverka framtida hälsoproblem. Dessutom är det fördelaktigt att para ihop de resultaten du får av din hälsokontroll med en kombination av en varierad kost och goda levnadsvanor. Då kan du skapa förutsättningarna för ett långt och hälsosamt liv!

Så här gör du en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Järfälla

1. Du loggar in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator på den hälsokontroll du vill beställa.

2. Om du beställer din hälsokontroll på en vardag brukar Svensk Provtagning Järfälla ge dig en remiss för provtagning samma dag. Den är giltig i 5 månader.

3. Du lämnar sedan dina prover på det provtagningsställe du har valt. Du kan välja bland flera; Svensk Provtagning samarbetar med aktörer i hela Sverige. Svensk Provtagning Järfälla finns på Birgittavägen 4 och drivs av Unilabs Jakobsbergs sjukhus närlaboratorium, Unilabs Stockholm.

4. Du får sedan ett meddelande av oss när dina provsvar finns tillgängliga i din digitala journal. Det brukar ta cirka 1-2 dagar efter att du lämnat proverna. Ibland kan det ta något längre beroende på omfattningen av hälsokontrollen.

5. Se all din hälsodata enkelt i din digitala journal, som du loggar in i med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Tillsammans med dina provsvar får du också utförliga kommentarer av en legitimerad specialistläkare.

Nyfiken på hur du mår på insidan? Hitta din hälsokontroll redan idag hos Svensk Provtagning Järfälla!

Informationen uppdaterades 12:41 - 15 jun, 2023

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
0 av 5
Tillgänglighet
0 av 5
Lokal och hygien
0 av 5
Information
0 av 5

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag:07:45 - 15:30
Tisdag:07:00 - 15:30
Onsdag:07:45 - 15:30
Torsdag:07:00 - 15:30
Fredag:07:45 - 15:00
Loading map

Relaterade kategorier