null
1/3

Svensk Provtagning Täby Sjukhus

karta knapp bakgrund

Esplanaden 9, Täby

Öppet idag från 07:30

Svensk Provtagning Täby Sjukhus

Hälsokontroll Stor

Pris: 1495 kr

Önskar du att få reda på hur din kropp mår? Då kan du göra en Stor Hälsokontroll hos Svensk Provtagning Täby Sjukhus på Esplanaden 9!

Det här visar Hälsokontroll Stor

Vid Hälsokontroll Stor undersöks 10 st områden i kroppen, som påverkar hur du mår och om du löper risk för att drabbas av vissa sjukdomar. Hälsokontrollen är mer omfattande än vår mest grundläggande kontroll (Hälsokontroll Bas), och tittar på:

 1. Blodstatus -kan visa om du lider av blodbrist, och ger en indikation på hur ditt immunförsvar fungerar.
 2. B-celler - undersöker de vita blodkropparna, för att få en bild av immunförsvarets status och funktion.
 3. Prostata/testosteron - detta analyseras enbart hos män och visar nivån av testosteron och PSA i blodet, för att tidigt kunna upptäcka tecken på prostatacancer.
 4. Sköldkörtel - analyserar sköldkörtelns funktion. Sköldkörtelns uppgift är att kontrollera ämnesomsättningen i kroppen och om den inte fungerar som den ska kan det ge många olika symtom.
 5. Vitaminer/mineraler - kan undersöka om du har brist på vitaminer eller mineraler.
 6. Hjärta/kärl - analyserar nivåerna av fett och lipoproteiner i blodet, för att se om det finns tecken på att du eventuellt riskerar att drabbas av hjärt-kärlsjukdom.
 7. Inflammation - kan kontrollera om du har förhöjda SR- och CRP-värden i blodet. Det kan visa på om du har en tillfällig inflammation eller infektion i din kropp.
 8. Njurfunktion - kan analysera njurarnas funktion. Om du har symtom som svullnad, högt blodtryck, illamående och trötthet kan det vara tecken på att njurarna inte fungerar som de ska.
 9. Leverfunktion - kontrollerar hur din lever fungerar. Levern är ett viktigt organ i kroppen som bland annat filtrerar det blod som kommer från tarmen.
 10. Blodsocker - kontrollerar nivån av socker i blodet. Detta kan visa på om du är på väg att utveckla diabetes typ 2.

En av våra legitimerade specialistläkare kommenterar din hälsokontroll

När vi analyserat klart dina prover kommer du att få svar i din digitala journal, och dessutom få en kommentar från en legitimerad specialistläkare. Vanligtvis tar det cirka 5-7 dagar från det att du lämnade prov på Esplanaden 9 tills det att du får svar. Kommentaren från läkaren ger dig bättre förståelse för vad provsvaren betyder, och vad du eventuellt kan göra själv för att förbättra dina värden på olika sätt.

 Praktisk information när du ska lämna prover för Hälsokontroll stor

Innan du ska lämna dina blodprover hos Svensk Provtagning Täby Sjukhus på Esplanaden 9 så är det bra att tänka på följande:

 • du måste uppvisa giltig legitimation på provtagningsenheten.
 • försök att lämna provet innan kl 10:00.
 • undvik träning precis innan du ska lämna provet.
 • ät inte något 10-12 timmar innan provtagningen. Att dricka vatten, svart kaffe eller te utan tillsatser av mjölk eller socker funkar.

Att tänka på dagen innan:

 • undvik fet mat och alkohol.
 • ta inte järnmedicin.
 • ta inte Levaxin eller annan medicin för sköldkörteln timmarna innan provtagningen.

Gör inte en provtagning om du:

 • medicineras med NSAID-preparat (alltså antiinflammatoriska medel samt lättare värk- och febernedsättande medel, förutom paracetamol).
 • har eller nyss har haft en pågående antibiotikabehandling eller infektion.

Beställ en Hälsokontroll Stor hos Svensk Provtagning Täby Sjukhus, redan idag!

Hälsokontroll Bas

Pris: 795 kr

Graviditetstest

Pris: 595 kr

Prostatatest

Pris: 245 kr

Om oss

Välkommen till Svensk Provtagning Täby Sjukhus!

Hos oss på Svensk Provtagning kan du boka skräddarsydda hälsokontroller digitalt. Vi hjälper dig med att snabbt och enkelt få en indikation på dina värden, och om det finns något i din livsstil som du behöver förändra.

Det är smidigt att göra sin hälsokontroll online! Allt sker digitalt, så när du har bokat din hälsokontroll behöver du bara lämna ditt blodprov på vårt provtagningsställe på Esplanaden 9 i Täby centrum i Täby. När proverna har analyserats får du dina svar och all hälsodata i en digital journal, tillsammans med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare.

Vilka hälsokontroller erbjuder vi?

Hos oss kan du göra en rad olika hälsokontroller beroende på vad det är du vill testa. Några av de hälsokontroller vi erbjuder är:

 • Graviditetstest
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll sköldkörtel
 • Prostatatest
 • Hälsokontroll stor
 • Hälsokontroll bas
 • Hälsokontroll premium
 • Hälsokontroll kost

Du kan läsa mer om våra hälsokontroller under fliken behandlingar!

Varför är det bra att göra en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Täby Sjukhus?

Genom våra hälsokontroller kan du enkelt få en indikation på om du ligger i riskzonen för sjukdomar såsom diabetes typ-2, eller hjärt- och kärlsjukdomar. Blodprov kan nämligen avslöja avvikande värden, något som man oftast inte är medveten om. Får du chansen att tidigt upptäcka dessa indikatorer finns det goda möjligheter att tidigt sätta in behandling och därmed motverka framtida hälsoproblem. Dessutom är det fördelaktigt att para ihop de resultaten du får av din hälsokontroll med en kombination av en varierad kost och goda levnadsvanor. Då kan du skapa förutsättningarna för ett långt och hälsosamt liv!

Hur du gör en hälsokontroll hos oss på Svensk Provtagning Täby Sjukhus

 1. Först väljer du vilken hälsokontroll du vill boka online genom att logga in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator.
 2. Beställer du på en vardag får du vanligtvis en remiss för provtagning samma dag och remissen är giltig i 5 månader.
 3. Du besöker ett av våra provtagningsställen för lämna ditt blodprov. Vi samarbetar med flera aktörer över hela Sverige. Just Svensk Provtagning Täby hittar du i Täby centrum och vi samarbetar med Karolinska Universitetslaboratoriet.
 4. Redan 1-2 dagar efter provtagningstillfället får du dina provsvar. Ibland kan det dröja något längre. Då får du både mejl och sms från oss.
 5. Dina provsvar och din hälsodata samlas i din digitala journal, tillsammans med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare. för att få tillgång till din digitala journal måste du logga in med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Det är bara du som kan se informationen.

Ta reda på hur din hälsa är redan idag med en hälsokontroll från Svensk Provtagning Täby Sjukhus!

Informationen uppdaterades 14:45 - 5 maj, 2022

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
0 av 5
Tillgänglighet
0 av 5
Lokal och hygien
0 av 5
Information
0 av 5

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag - Torsdag:07:30 - 16:00
Fredag:07:30 - 14:00
Laboratoriet öppnar kl 08:00 under v26-32

Besöksadress

Esplanaden 9, Täby
Loading map

Relaterade kategorier