Svensk Provtagning Kalmar Stortorget

karta knapp bakgrund

Stortorget 32, 2 tr, Kalmar

Svensk Provtagning Kalmar Stortorget

Hälsokontroll Stor

Pris: 1495 kr

Om du vill få en bra bild av hur kroppen mår kan du göra en Stor Hälsokontroll hos Svensk Provtagning Kalmar Stortorget, på Stortorget 32!

Det här kan Hälsokontroll Stor visa

Vid en Hälsokontroll Stor undersöks 10 st områden i din kropp för att visa om du löper risk för att drabbas av vissa sjukdomar. Hälsokontroll Stor är vår mest omfattande kontroll och tittar på:

 1. Blodstatus - kontrollerar om du lider av blodbrist, och ger en bild av hur ditt immunförsvar fungerar.
 2. B-celler - undersöker dina vita blodkroppar, så att vi kan få en indikation på ditt immunförsvars status och funktion.
 3. Prostata/testosteron - analyserar nivån av testosteron och PSA i blodet, så att vi i ett tidigt skede kan upptäcka tecken på prostatacancer. Detta analyseras endast på män.
 4. Sköldkörtel - analyserar sköldkörtelns funktion. Sköldkörtelns har en viktig uppgift att kontrollera ämnesomsättningen i kroppen och om den inte fungerar normalt kan det ge upphov till flertalet symtom.
 5. Vitaminer/mineraler - kan visa på om du har brist på vitaminer eller mineraler.
 6. Hjärta/kärl - analyserar nivåerna av fett och lipoproteiner i blodet. På så sätt kan att vi se om det finns tecken på att du eventuellt riskerar att drabbas av en hjärt-kärlsjukdom längre fram.
 7. Inflammation - kontrollerar om du har förhöjda SR- och CRP-värden i blodet. Förhöjda värden tyder på att du har en tillfällig infektion eller inflammation i kroppen.
 8. Njurfunktion - undersöker njurarnas funktion. Symtom på att njurarna inte fungerar normalt är svullnad, högt blodtryck, illamående och trötthet.
 9. Leverfunktion - kontrollerar funktionen av din lever. Levern har en viktigt uppgift att filtrera det blod som kommer från tarmen.
 10. Blodsocker - kontrollerar dina nivåer av socker i blodet. På så sätt kan man se tecken på om du är påväg att utveckla diabetes typ 2.

Dina provsvar kommenteras av en legitimerad specialistläkare

När vi analyserat klart dina prover kommer du få svar i din digitala journal. Vanligtvis tar det cirka 5-7 dagar att få svar. Du kommer även få en kommentar från en legitimerad specialistläkare. Läkarkommentaren ger dig bättre förståelse för vad provsvaren betyder, och kan ge råd på vad du själv kan göra för att förbättra dina värden på olika sätt.

Viktig information innan du lämnar dina prov på Stortorget 32 

 • Glöm inte giltig legitimation.
 • Sikta på att lämna provet innan klockan 10:00.
 • Träna inte före provtagningen.
 • Ta provet på fastande mage, det vill säga att du inte äter något 10-12 timmar innan provtagningen. Du kan däremot dricka vatten, svart kaffe, eller te utan tillsatser av socker eller mjölk.

Tänk på detta dagen innan:

 • Ät inte fet mat.
 • Drick inte alkohol.
 • Ta inte järnmedicin.

Lämna inte prover om något av detta stämmer in på dig:

 • Du tar medicin med NSAID-preparat.
 • Du har tagit Levaxin eller annan medicin för sköldkörteln några timmar precis innan provtagningen.
 • Du har eller har nyss haft en pågående infektion eller antibiotikabehandling.

Beställ en Hälsokontroll Stor hos Svensk Provtagning Kalmar Stortorget, redan idag!

Hälsokontroll Bas

Pris: 795 kr

Graviditetstest

Pris: 595 kr

Prostatatest

Pris: 245 kr

Om oss

Välkommen till Svensk Provtagning hos Encia Kalmar!

Svensk Provtagning Kalmar Stortorget driver en digital hälsotjänst där du boka skräddarsydda hälsokontroller. Det är ett snabbt och bra sätt att snabbt kunna få en indikation på hur dina värden ser ut och om det finns några livsstilsförändringar du borde göra.

Våra digitala hälsokontroller är ett smidigt alternativ. Det enda du behöver göra är att lämna blodprov på vårt provtagningsställe på Stortorget 32 i Kalmar, allt annat sköts online. Det innebär att du både bokar provtagning och får svar på dina blodprover via nätet. All din hälsodata samlas tillsammans med provsvaren i din digitala journal, komplett med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare.

Vilka hälsokontroller erbjuder vi?

Hos oss kan du göra en rad olika hälsokontroller beroende på vad det är du vill testa. Några av de hälsokontroller vi erbjuder är:

 • Hälsokontroll Premium Plus
 • Hälsokontroll Premium
 • Hälsokontroll Stor
 • Hälsokontroll Bas
 • Graviditetstest
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll sköldkörtel
 • Prostatatest
 • Hälsokontroll ledvärk och muskelvärk
 • Hälsokontroll kost

Du kan läsa mer om våra hälsokontroller under fliken behandlingar!

Därför är det bra att göra en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Kalmar Stortorget!

Ett blodprov är ett väldigt enkelt sätt att snabbt få en indikation på hur dina värden ser ut och om du ligger i riskzonen för några sjukdomar. Många av oss har avvikande värden utan att veta om det, så genom en hälsokontroll kan du få behandling i ett tidigt skede, om det till exempel visar sig att du till riskerar hjärt- kärlsjukdom eller diabetes. Utifrån dina provsvar kan du också justera din kost och dina levnadsvanor till det bättre, så att du har förutsättningar att må riktigt bra, riktigt länge!

Hur går en hälsokontroll hos Svensk Provtagning till?

1. Du loggar in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator på den hälsokontroll du vill beställa.

2. Om du beställer din hälsokontroll på en vardag brukar Svensk Provtagning Kalmar Stortorget ge dig en remiss för provtagning samma dag. Den är giltig i 5 månader.

3. Du lämnar sedan dina prover på det provtagningsställe du har valt. Du kan välja bland flera; Svensk Provtagning samarbetar med aktörer i hela Sverige. Svensk Provtagning Kalmar Stortorget finns på Stortorget 32 och drivs av Encia Kalmar, SYNLAB Medilab Partner.

4. Du får sedan ett meddelande av oss när dina provsvar finns tillgängliga i din digitala journal. Det brukar ta cirka 1-2 dagar efter att du lämnat proverna. Ibland kan det ta något längre beroende på omfattningen av hälsokontrollen.

5. Se all din hälsodata enkelt i din digitala journal, som du loggar in i med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Tillsammans med dina provsvar får du också utförliga kommentarer av en legitimerad specialistläkare.

Varmt välkommen att boka din hälsoundersökning hos Svensk Provtagning Kalmar Stortorget!

Informationen uppdaterades 14:51 - 5 maj, 2022

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
0 av 5
Tillgänglighet
0 av 5
Lokal och hygien
0 av 5
Information
0 av 5

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!

Loading map

Relaterade kategorier