En gynekologisk undersökning innebär en undersökning av kvinnans underliv. Att inta en gynekologstol kan upplevas obehagligt och besvärande för många kvinnor men undersökningen brukar inte göra ont.
En gynekologisk undersökning kan till exempel göras i början av en graviditet eller om du som kvinna upplever någon form av underlivsbesvär. Undersökningen kan också tillämpas vid misstanke om sjukdom eller vid utprovning av preventivmedel.
Att genomgå en gynekologisk undersökning är helt riskfritt.
En gynekologisk undersökning inleds med ett samtal tillsammans med gynekologen. Under samtalet får du berätta hur du mår, varför du är här och vad du upplever för besvär.
Efter samtalet får du klä av dig på underkroppen och lägga dig i en gynekologstol som har upphöjda stöd för benen. Därefter undersöker gynekologen ditt underliv.
Välkommen att boka en tid hos Gynekolog Charlotte Ullberg!
Leg. Läkare och Specialist inom gynekologi och obstetrik
Jag är legitimerad läkare och har vidareutbildat mig inom gynekologi och obstretik på Karolinska Institutet i Solna. Jag har arbetat på olika kliniker runt om i Stockholms innerstad samt under flera år i Skärholmen.
Sedan 1994 är jag privatpraktiserande gynekolog och jag har ett speciellt intresse för fertilitetsutredningar, gynekologiska infektioner och blödningsrubbningar.