Omtanken Vårdcentral, BVC och Rehab - Åby, Mölndal

4.42 av 5
(3 patientomdömen)
karta knapp bakgrund

Katrinebergsgatan 1, Mölndal

Öppet idag från 07:45

Omtanken Vårdcentral, BVC och Rehab - Åby, Mölndal

Det är aldrig roligt att bli sjuk. Till Omtanken Vårdcentral Åbys drop-in-mottagning kan du komma om du får symtom som inte kan vänta till ett bokat läkarbesök. Du ska alltid åka till sjukhus eller ringa 112 om du är allvarligt sjuk.

Om du är osäker på vart du ska vända dig kan du ringa 1177 Vårdguiden dygnet runt.

Uppskattad väntetid

När du kommer till vår mottagning får du alltid en uppskattning av hur snabbt du kommer att få hjälp. På så sätt kan du välja att gå hem och vänta eller ta en fika på stan tills det är din tur. Men det går naturligtvis också bra att slå sig ner i vårt trevliga väntrum. Och vi bjuder självklart på gratis kaffe medan du väntar!

Välkommen att kontakta oss på Omtanken Vårdcentral Åby om du har några frågor!

Om oss

Välkommen till en trygg och tillgänglig vårdcentral på Katrinebergsgatan 1 i Mölndal! Här får du alltid ett vänligt bemötande och hjälp med att ta ett helhetsgrepp kring din hälsa.

Vad erbjuder vi på Omtanken Åby?

Hos oss hittar du kvalificerade specialister i allmänmedicin. Du kan få hjälp av astma/KOL-sjuksköterska, diabetessjuksköterska och psykolog, och vi erbjuder även provmottagning och vaccinationer. Du hittar även BVC och rehabcenter hos Omtanken Åby.

Vi har drop-in till läkare.

Ett stabilt familjeföretag

Omtanken är ett familjeföretag som har det långsiktiga målet att förbättra folkhälsan. Vi ingår inte i någon stor koncern och drivs inte av riskkapital, utan är offentligt finansierade och drivs i privat regi.

Våra löften till dig

  • Alltid vänligt och personligt bemötande, oavsett vem du är.
  • Alltid hög medicinsk kompetens - vi sätter din hälsa först.
  • Inga hyrläkare. Vi tror att det bästa är att du får en fast läkarkontakt.

Du kan lista dig hos oss

När du listar dig betyder det att du väljer en vårdcentral där du får din huvudsakliga vård. Om du listar dig hos oss på Omtanken Åby blir dina läkarbesök billigare och du får en trygg vårdcentral att komma tillbaka till. Det kostar inget att lista sig.

Behöver du akut vård?

Vid behov av akut vård utanför våra öppettider går du till Jourcentralen Åby, i samma lokaler som Omtanken Åby, Katrinebergsgatan 1, 431 61 Mölndal. Öppettider vardagar kl 17.00 – 22.00. Helger och röda dagar kl 09.00 – 15.00.

Varmt välkommen till Omtanken Vårdcentral, BVC och Rehabcenter Åby!

Informationen uppdaterades 15:03 - 19 dec, 2022

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
3.67 av 5
Tillgänglighet
4.67 av 5
Lokal och hygien
4.67 av 5
Information
4.67 av 5
4.42 av 5

Baserat på 3 omdömen

Spontant omdöme
5 mar, 2023

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information
Spontant omdöme
15 nov, 2022

Tillgänglighet
Information
Lokal och hygien
Vårdkvalitet
Spontant omdöme
25 feb, 2022

Flexibel distriktssköterska som tänkte utanför boxen.

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

Vanliga frågor och svar

Fråga ställd 10:49 - 3 jun, 2019

Hej. Jag har ont i ryggen och det har blivit värre de sista veckorna. Så jag undrar om jag kan komma till er? Jag är döv och måste ha tolk, iaf i början.

Omtanken Vårdcentral, BVC och Rehab - Åby, Mölndal svarar:

Hej Linda, Om du har ont i ryggen så föreslår jag att du först träffar en av våra fysioterapeuter. Om det inte är så att du råkat ut för en olycka eller skadat ryggen allvarligt? Fysioterapeuten är expert på kroppens muskler, nerver, leder och senor i ryggen och kan förhoppningsvis hjälpa dig direkt! Är du däremot i behov av smärtlindring i form av läkemedel behöver du träffa en läkare. Tid till våra fysioterapeuter kan du boka direkt på hemsidan www.omtanken.se Skriv då att du är i behov av tolk så vi kan ordna med det. Läkare kan du också boka om du är listad på vårdcentralen. Lycka till! Med varma hälsningar Jenny Fogelberg

Fråga ställd 21:40 - 27 jan, 2019

Hej, Ska till en sjukgymnast för första gången på tisdag god er pga ryggsmärtor. Är de någon viss klädsel jag behöver inför besöket eller går de bra med ”vanliga” kläder?

Omtanken Vårdcentral, BVC och Rehab - Åby, Mölndal svarar:

Hej Angelica! När du kommer till oss fysioterapeuter går det bra att ha vanliga kläder. Första gången brukar det vara en bedömning av dina besvär. Vi tittar då på din rygg och du får göra olika rörelser och tester för att kartlägga vad som kan orsaka dina besvär. Därefter brukar vi behandla och/eller gå igenom övningar som kan avhjälpa dina besvär. Skulle du vilja går det bra att ha med sig ett par shorts och sport-bh. Välkommen!

Fråga ställd 01:57 - 31 okt, 2018

När kan man börja hos er att ta influensasprutan?

Omtanken Vårdcentral, BVC och Rehab - Åby, Mölndal svarar:

Hej Rolf, Vi kommer börja vaccinera mot influensan tisdagen den 6:e november kl. 13.00-15.00 Influensavaccination kommer sedan att ske tis-tors kl. 13.00 – 15.00 varje vecka. Varmt välkommen! Jenny Fogelberg Kommunikatör Västerleden/Allemanshälsan/Järnhälsan/Ekenhälsan

Fråga ställd 12:12 - 27 sep, 2017

När är det "bäst" för ett barn att börja förskolan? Vid ett år, eller senare? Tar tacksamt emot råd!

Omtanken Vårdcentral, BVC och Rehab - Åby, Mölndal svarar:

Hej, Det finns ingen generell rekommendation för när ett barn kan börja på förskolan. Från 1 års ålder är man välkommen att börja enligt förskolans riktlinjer och för de allra flesta fungerar detta utmärkt. Det är du som förälder som känner ditt barn och dess behov bäst och därför kan förskolestart vara mycket individuellt. Min rekommendation är att ni besöker olika typer av förskoleverksamheter i ert närområde och pratar med personalen och får en känsla av hur det fungerar på de olika verksamheterna men också att ni pratar med er BVC-sköterska som känner er för att bolla olika tankar och idéer kring förskolestart. Lycka till!

Fråga ställd 13:30 - 20 apr, 2017

Vid mitt besök i måndags bade jag om förnyelse av läkemedel: detta gäller i första hand alendronat veckotablett mot osteoporos. Nu har jag haft detta väldigt länge (men har ej tillgång till exakt daturm). Går det bra att fortsätta med den hur länge som helst? Jag har haft kramp men magnesium tillskott har motverkat detta.

Omtanken Vårdcentral, BVC och Rehab - Åby, Mölndal svarar:

Hej, och tack för din fråga. Ja, det är helt ok att fortsätta med tabletten, man kan efter 5 år göra uppehåll några år, och följa upp med mätning sk osteometri, alltså bentäthetsmätning. MVH Leena Steen.

Fråga ställd 12:08 - 21 nov, 2016

när kan man börja hos er att ta influensasprutan?

Omtanken Vårdcentral, BVC och Rehab - Åby, Mölndal svarar:

Hej Marianne! Tisdag- torsdag mellan 13-15.00 är du välkommen för influensavaccin. Med vänlig hälsning Malin Usk Västerledens VC

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag - Torsdag:07:45 - 17:00
Måndag - Torsdag:08:00 - 12:00
Måndag - Fredag:08:00 - 11:00
Vaccinationsmottagning:
Måndag - Fredag:09:00 - 11:00
Drop-in till provtagning:
Måndag - Fredag:09:00 - 11:00
Måndag - Torsdag:13:00 - 16:00
Fredag:07:45 - 16:00
Fredag:08:00 - 11:00
Drop-in till läkare:
Drop-in till sköterska:

Telefontider

Måndag - Torsdag:07:45 - 17:00
Fredag:07:45 - 16:00

Telefonnummer

+4631380#### Visa nummer
+4631380#### Visa nummer
+4631380#### Visa nummer
Loading map

Relaterade kategorier