Ögonlocksplastik

Boka tid hos Odenplans Ögonklinik för Ögonlocksplastik.

Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik syftar till att ta bort överskottshud från övre ögonlocken eller påsar under ögonen. Ingreppet är enkelt och görs under lokalbedövning.

Att operationen görs med lokalbedövning innebär att du lämnar kliniken samma dag. En ögonlocksplastik är en relativt enkel operation som tar ca en timme.

Allmänt om ögonlocksplastik

Vid hängande ögonlock tas överskottshuden bort och samtidigt en liten flik av muskeln kring ögat för att få ett mer markant veck på ögonlocket. Detta är ett vanligt ingrepp där syftet tjänar till ett yngre och piggare utseende.

Vid kirurgi av det undre ögonlocket läggs snittet under ögonfransraden eller på insidan av det nedre ögonlocket. Du kan också välja att ta bort fettansamlingar under ögat.

Som med alla ingrepp innebär en operation en risk. Det är viktigt att du är väl införstådd med riskerna som följer operationen. Om du följer alla instruktioner innan och efter din operation är riskerna mycket små.

Bra att veta inför operationen

Två veckor innan operationsdagen bör du undvika rökning, alkohol och omega 3 tillskott. Om du tar blodförtunnande medel är det viktigt att du talar om det i god tid innan din operation.

Det är viktigt att du inte bär smink på din operationsdag. Tvätta dig noggrant i ansiktet på morgonen och undvik hudkräm i ansiktet.

Se till att du har någon närstående som kan komma och hämta dig efter operationen då man kan ha lite ont och vara svullen över ögonpartiet.

Under operationen

När du kommer till oss blir du inskriven och sedan får du sitta ner i väntrummet. En sjuksköterska kommer erbjuda dig en lugnande tablett och sedan kommer du att få träffa kirurgen en andra gång för att gå igenom och få information om ditt ingrepp.

När det är dags för operation får du vila på en brits likt den hos en tandläkare. Vi har stillsam musik i operationssalen.

Man kommer att tvätta av dig i ansiktet och över ögonen, sedan kommer en lokalbedövning läggas i huden kring ögonen. Du kommer vara vaken under ingreppet, kanske lite dåsig om du har valt att ta en lugnande tablett.

Efter operationen stannar du kvar ytterligare en tid hos oss. Du får låna en kylmask som minskar svullnad och blåmärken.

Tiden efter operationen

Du kommer märka att svullnaden efter operationen kommer vara som värst efter två till tre dagar. Det kan komma lite vävnadsvätska i såren, vilket minskas genom att sova med huvudet i högläge.

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Odenplans Ögonklinik erbjuder.

Norrmalm
Varmt välkommen till oss på Odenplans Ögonklinik! Vi på Odenplans Ögonklinik hjälper dig som har ögonbesvär eller behöver ögonvård. Vi är utrustade med den senaste tekniken och moderna utrustningar samtidigt som vi sitter på hög kompetens och lång erfarenhet inom branschen. Mottagningen hette tidigare Zebrakliniken men nu har vi vårt nya namn Odenplans Ögonklinik. Vår mottagning ligger på Västmannagatan 45, centralt och ett stenkast från Odenplan. Hos oss kan du få hjälp med följande: Ögonlocksplastik Grön starr – Glaukom Grå starr Behandling av efterstarr Synundersökning Oönskade leverfläckar nära ögonen Du kan läsa mer om våra undersökningar och behandlingar under fliken Tjänster . Kontakta Odenplans Ögonklinik Önskar du komma i kontakt med Odenplans Ögonklinik går det också bra att mejla kliniken på info@ odeneye.se . Välkommen att kontakta oss på Odenplans Ögonklinik!

Odenplans Ögonklinik erbjuder professionell vård med hög kompetens och ett vänligt bemötande. Många patienter uppskattar den tydliga informationen, den snabba servicen och den personliga atmosfären som skapar trygghet. Kliniken är centralt belägen och lättillgänglig, vilket gör den till ett populärt val för både akuta och planerade ögonbesvär. Även om vissa nämner enstaka stressiga situationer, överväger de positiva upplevelserna med råge. Rekommenderas varmt för dig som söker högkvalitativ ögonvård.
Tydlig information
Vänligt bemötande
Snabb och effektiv vård
Trygg atmosfär
Enstaka förseningar
Svårt med parkeringsplats
ögonsjukdomar, synproblem
*Sammanfattat från Nationell patientenkät (96).

4.9
Patricia L.
10 jun, 2025
Vilken mysig och trevlig ögonklinik (fin handikapptoalett, spännande och intressanta tidningar att läsa och vacker/lugnande musik)! Den bästa ögonklinik som jag någonsin har besökt. Ett professionellt bemötande. Man känner sig mycket välkommen som patient. Skicklig och supertrevlig personal! Rekommenderas varmt! :D
Liubov J.
28 apr, 2025
Jag är nöjd, tack!

08-34 3# ## Visa nummer

Övrig tid enligt överenskommelse.