Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

  • 0763-179990

Depression hos Psykoterapi Anna Elmund i Stockholm

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Humlegårdsgatan 13, Stockholm - Visa på karta

Webbplats


Depression

Att vid vissa perioder i livet känna sig nedstämd är något helt naturligt. Men när nedstämdheten blir djupare och när den inte går över kan man ha drabbats av en depression. Då är det viktigt att få hjälp.

Varför blir man deprimerad?

I vissa fall kan man bli deprimerad på grund av yttre omständigheter. Man kan exempelvis ha förlorat jobbet, gå igenom en kris eller ha problem i sin relation. Men i vissa fall blir man deprimerad utan att det finns någon synbar orsak.

Psykoterapi vid depression

Genom psykoterapi hos Anna Elmund får du verktyg för att ta dig ur din depression. Vi utgår från psykodynamisk terapi där dina känslor (i terapin och i din vardag) och relationer är viktiga faktorer. Du får hjälp att bli medveten om tankar och beteendemönster, vilket ger dig möjligheten att förändra din självbild och stärka din självkänsla.

Ibland kan en depression vara ett tecken på att något måste förändras eller förstås på ett nytt sätt. Att du kanske behöver få syn på både dina brister och styrkor samt en ökad förmåga till självempati. Vid depression handlar det ofta - men inte alltid - om relationer som inte fungerar eller att du av olika anledningar träffar för få människor i ditt liv. Det är viktigt att du känner dig trygg och bekväm med terapeuten och behandlingen är alltid individanpassad.

Välkommen till Psykoterapi Anna Elmund!

Informationen uppdaterades 13 maj 2019 av Vården.se

Om Psykoterapi Anna Elmund

Psykoterapi Anna Elmund erbjuder samtalsterapi för individer och par. Samtalen bygger på evidensbaserade metoder och en känsla av trygghet. Absolut tystnadsplikt är en självklarhet.

Individuell samtalsterapi och parterapi

Vi inleder alltid kontakten med tre introduktionssamtal. Efter de inledande samtalen lägger vi tillsammans upp en behandlingsplan. Skulle du/ni känna att ni inte har hittat rätt får ni hjälp att hitta en annan metod eller en annan terapeut. För många kan det vara första gången som man pratar med någon professionell/utomstående om sina problem och det kan kännas svårt. Anna berättar gärna om hur en psykoterapi går till och vad man kan få ut av den. Tilliten till terapeuten är alltid viktig och det tar oftast några samtal innan man lär känna varandra lite bättre.

Anna erbjuder terapi på svenska, franska och engelska.

Fokus på helheten

Om du lider av ångest, depression eller andra symtom är det ofta ett tecken på att något i ditt liv behöver ändras. Genom att jobba med en holistisk syn på människan utgår psykoterapin hos Anna Elmund från helheten. Tillsammans med din terapeut ser du helheten och komplexiteten i ditt liv och försöker därigenom hitta vägar till förbättring.

Om Anna Elmund

Anna Elmund är legitimerad psykoterapeut med en grundutbildning som psykolog. Hon är främst inriktad på psykodynamisk terapi (PDT) och hon är även Med dr i pediatrik. Idag har hon en egen mottagning på Humlegårdsgatan. Hon har en lång och bred kunskap, då hon har erfarenhet från både barn- och vuxenpsykiatrin där hon arbetat med individer, par och familjer.

Varmt välkommen till Psykoterapi Anna Elmund!

Informationen uppdaterades 13 maj 2019 av Vården.se

Behandlingar hos Psykoterapi Anna Elmund

Parterapi hos Psykoterapi Anna Elmund i Stockholm

När ni som par genomgår en kris, har fastnat i negativa mönster eller helt enkelt känner att relationen inte fungerar, är det läge att söka ...


Psykoterapi hos Psykoterapi Anna Elmund i Stockholm

Anna Elmund är legitimerad psykoterapeut och erbjuder behandling med psykoterapi. Vad är psykoterapi? Psykoterapi bygger på samtal där...


Depression hos Psykoterapi Anna Elmund i Stockholm

Att vid vissa perioder i livet känna sig nedstämd är något helt naturligt. Men när nedstämdheten blir djupare och när den inte går över kan ...


Ångest hos Psykoterapi Anna Elmund i Stockholm

Trots att ångest är ofarligt upplevs det som väldigt obehagligt. Om lider av ångest kan du genom psykoterapi få hjälp hos Anna Elmund. Va...


Stress hos Psykoterapi Anna Elmund i Stockholm

Behöver du hjälp att hantera stress så är du välkommen till Psykoterapi Anna Elmund. Vad är stress? Stress är i sig en helt naturlig ...


Våra medarbetare

Anna Elmund

Legitimerad psykolog
Legitimerad psykoterapeut

Karta - Humlegårdsgatan 13, Stockholm

Omdömen


Frågor