KBT

Psykoterapeut Robert Hasselström - Östermalm, Stockholm

Vad betyder KBT och vad innebär det?

KBT står för kognitiv beteendeterapi och är en terapiform där vikten ligger på samspelet mellan individen och dess omgivning. Med hjälp av tester och skalor kartläggs tankar och beteenden. Vidare försöker man förändra personens tankar och känslor och därefter förändra vanor och beteenden.

Vad menas med beteende inom KBT?

Med beteende menas, inom KBT, olika kroppsliga reaktioner, handlingar, tolkningar och uppfattningar om händelser och situationer i omgivningen och vardagen. KBT är mer inriktad på nuet och framtiden än på det förflutna.

Hur går en KBT-behandling till?

En KBT-behandling brukar vara mellan 5 och 20 behandlingstillfällen, där varje tillfälle är mellan 45 och 60 minuter långt.

Vi arbetar tillsammans och följer en gemensamt uppsatt arbetsplan för att få struktur på samtalet. Ofta för vi båda anteckningar och i slutet av behandlingstillfället får du ofta med dig en hemuppgift som rör det problem som behandlas.

Informationen uppdaterades 08 februari 2016 av Vården.se

Pris

Pris efter konsultation

Kontaktuppgifter

Telefon

076-289 26 68
Visa telefonnummer

Besöksadress

Strandvägen 63, Stockholm - visa på karta

Om Psykoterapeut Robert Hasselström

I över 25 år har jag varit verksam i psykologins värld. Jag har under dessa år samlat erfarenheter som jag hoppas kunna ha nytta av i min ambition i att hjälp dig eller er.

Vilka vänder jag mig till?

Den viktigaste målgruppen för mig är de som hamnar i relationsproblem, ångestproblem och livskriser. Målgrupperna kan vara både par, familjer och enskilda. Jag tar även emot och har erfarenheter av engelsktalande klienter.

Hur går behandlingen till?

Jag kan oftast erbjuda korta väntetider, inom två veckor har vi vårt första möte. Tillsammans gör vi upp en behandlingsplan som bygger på regelbundna möten där vi har som ambition att ses här på mottagningen en gång i veckan eller minst en gång var 14e dag.

Som klient har du alltid möjlighet pausa eller avsluta terapin - du förbinder dig inte till något utan vi tar ett möte i taget.

Ett vanligt scenario är att vi ses 10-12 sessioner. I behandlingen ingår ofta även hemuppgifter och ibland litteraturstudier.

Olika typer av behandlingar

Jag erbjuder olika typer av behandlingar beroende på vad du som klient har behov av. Längre ned på sidan kan du läsa mer om respektive metod men jag erbjuder bland annat följande:

 • KBT (kognitiv beteendeterapi)
 • Schematerapi (en inriktning inom KBT)
 • Existentiell terapi
 • Parterapi
 • Familjeterapi
 • Behandling vid stress och utbrändhet

Utbildningar
Jag erbjuder även utbildningar i KBT och ångesthantering samt föreläsningar.

Vad kostar det?

Priset för behandlingen är efter konsultation.

Min bakgrund

Jag är utbildad psykolog och är legitimerad i psykiatri samt kognitiv terapeut. Jag har jobbat både för landstinget och privat inom en rad olika områden, som till exempel inom barnpsykiatri och familjeterapi. Sedan ett par år tillbaka jobbar jag nu privat som konsulterande psykoterapeut.

Jag har under sex år varit huvudlärare på Svenska Jellinekinstitutet i Stockholm som utbildare i kognitiv terapi.

Läs om våra medarbetare

Övriga behandlingar hos Psykoterapeut Robert Hasselström

 • Parterapi

  Pris efter konsultation

  Ett vanligt skäl till att man söker samtalsstöd och terapi är att man har problem i relationen till sin livspartner. Terapin kan ske individ... Läs mer

 • Stress och utbrändhet

  Pris efter konsultation

  När något hotar oss slås alarmsystemet på, vi upplever stress. Det är i grunden något bra, vi gör oss redo för att slåss eller fly, pulsen ö... Läs mer

Karta

Vägbeskrivning

Mottagning ligger ca 50 meter ifrån Berwaldhallen.

Uppskattad färdtid
Beräknad reslängd

Vanliga frågor

Är det något du undrar över går det bra att fråga vårdgivaren här.

Omdömen

Snittbetyg på omdömen

0,0

Baserat på 0 omdömen

Lämna omdöme
 • Vårdkvalitet
 • Tillgänglighet
 • Lokal och hygien
 • Information

SÖK

Min lista

  Senast tillagda vårdgivare

  Nya omdömen

  • Maria Cederholms gynmottagning Maria Cederholm är den mest fantastiska, ödmjuka och professionella gynekologläkare jag träffat. Som patient möts man av en kunnig läkare s... - Anna-Carin
  • Fotcompaniet Något utöver det vanliga! Mycket hög standard på allt, alla hygienkrav som man kan tänka sig uppfylldes. Mycket bra bemötande. Miljön var bå... - Lotta Pollak
  • Kungsfors Tandläkarmottagning Kunde inte ha varit bättre, så varma,"medmänskliga" lyssnar verkligen påm sin patient, sen gör de bra tandvård också - Jessica Andersson
  • Rosa Gynekologmottagning Har aldrig fått ett så bra o vänligt bemötande.Mycket professionell . Bästa informationen, lugn, tog sig tid Rent, o lugnt. Rekommenderar ti... - Mai Thörnevall
  • Hälsocentralen Matfors Mycket bra och trevlig samt förstående personal - Kenth Henriksson