Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

 • Barnsjukhuset Martina +
  46812023110; BVC +46732345898; Centrum för psykisk hälsa +46812031650; Järva Specialistvård +46812019450

Astma och allergi hos Barnsjukhuset Martina i Stockholm

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Valhallavägen 91, Hus G, Stockholm - Visa på karta

Webbplats

Öppettider

 • Måndag - Fredag 08:00 - 17:00

Astma och allergi

Hos Barnsjukhuset Martina kan våra astmaläkare och allergologer hjälpa ditt barn med utredning och behandling av astma och allergier.

Vi kan till exempel hjälpa dig med:

 • Eksem och nässelutslag
 • Säsongsbundna allergier
 • Födoämnesintoleranser
 • Provokationer
 • Allergivaccinationer

Besvär med astma

Astma är en sjukdom som sitter i luftvägarna och som kan ge problem med bland annat hosta och andningssvårigheter. Vid en astmautredning gör man olika tester för att se hur lungorna fungerar, till exempel spirometri och PEF-mätning. I samband med astmautredning görs också en allergiutredning.

Allergi och överkänslighet

Hos oss kan du få hjälp med utredning av allergier och överkänslighet. Allergier kan ge många olika symtom, som till exempel snuva och nysningar, irriterade ögon, nässelutslag eller svullnad i mun och hals. För att utreda allergier kan man göra pricktest eller ta blodprov. Man kan även göra en så kallad provokation, för att se om barnet reagerar på en liten mängd av det ämne som hen tidigare varit allergisk mot.

Varmt välkommen att kontakta Barnsjukhuset Martinas specialister för mer information!

Informationen uppdaterades 05 december 2018 av Vården.se

Om Barnsjukhuset Martina

Snittbetyg på omdömen

5,0

Baserat på 2 omdömen

Lämna omdöme

Välkommen till Barnsjukhuset Martina!

På Sophiahemmet i Stockholm hittar du Barnsjukhuset Martina. Vi erbjuder heltäckande sjukvård för barn och ungdomar till och med 17 år. Hos oss får du träffa barnspecialister inom alla områden och vi sätter ditt barn i centrum.

Vi har avtal med landstinget. Du behöver ingen remiss för att komma till oss och besöken är kostnadsfria

Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning

På vår mottagning hjälper vi barn och ungdomar till och med 17 år med både utredningar och behandlingar. Vi har specialister inom de flesta områden, som till exempel allergi, astma, magbesvär, neurologi, hjärtsjukdomar, tillväxtutredningar, barnortopedi, barnkirurgi och urologi. Vi finns på Sophiahemmet i Hus G.

Akutmottagning

På vår lättakutmottagning kan vi hjälpa ditt barn med lättare skador och sjukdomar, som till exempel astma, allergier, förkylningar, öronbesvär, sår, stukningar och hudutslag/eksem. Du är välkommen med ditt barn upp till 1 års ålder. För barn från 2-18 år krävs medlemskap i Martina. Hör av dig för mer information! Vi finns på Sophiahemmet i Hus F (gula villan).

BVC / Barnavårdscentral

Till vår BVC är du välkommen med ditt barn från 0-6 år. Här får du bland annat hjälp med regelbundna kontroller, vaccinationer och rådgivning. Vi följer ditt barns utveckling genom det nationella barnhälsovårdsprogrammet. Vi finns på Sophiahemmet i Hus G.

Centrum för Psykisk Hälsa

Hos oss välkomnar vi alla barn och ungdomar till och med 17 år som har besvär med sin psykiska hälsa. Vi kan ge rådgivning och behandling för ett antal besvär, som till exempel oro, nedstämdhet och utagerande beteende. Vi utreder och behandlar också ADHD/ADD. Här jobbar psykologer och barnpsykiatriker. Vi finns på Sophiahemmet i Hus G.

Centrum för Vikthälsa

Här hjälper vi barn med övervikt och fetma, och vårt team har lång erfarenhet inom dessa områden. Vår metod är nyskapande och stöds av digitala verktyg. Metoden har provats i forskningssammanhang med goda preliminära resultat. Vi finns på Sophiahemmet i Hus G.

Järva Specialistvård Martina

Hos Järva Specialistvård kan vi hjälpa både barn och vuxna inom specialistområdena ortopedi och öron-näsa-hals. Inom barn- och ungdomsmedicin så utreder vi och behandlar samma sjukdomar som på Barnsjukhuset Martina. Vi finns på Rinkebysvängen 70B.

Varmt välkommen till oss på Barnsjukhuset Martina!

Informationen uppdaterades 05 december 2018 av Vården.se

Behandlingar hos Barnsjukhuset Martina

Barnläkare hos Barnsjukhuset Martina i Stockholm

På vår barn- och ungdomsmedicinska avdelning kan ditt barn få hjälp av kunniga barnläkare inom flera områden. Vi hjälper till med utredning ...


BVC hos Barnsjukhuset Martina i Stockholm

På BVC Martina följer vi ditt barns utveckling från 0-6 år. Vi arbetar med förebyggande barnhälsovård och erbjuder rådgivning, vaccinationer...


Lättakut hos Barnsjukhuset Martina i Stockholm

Till akutmottagningen hos Barnsjukhuset Martina är du välkommen med ditt barn vid enklare skador och sjukdomstillstånd. På lättakuten kan...


Astma och allergi hos Barnsjukhuset Martina i Stockholm

Hos Barnsjukhuset Martina kan våra astmaläkare och allergologer hjälpa ditt barn med utredning och behandling av astma och allergier. Vi ...


Psykisk ohälsa hos Barnsjukhuset Martina i Stockholm

På Barnsjukhuset Martina hittar du Centrum för psykisk hälsa. Här kan barn och ungdomar till och med 17 år och deras föräldrar få hjälp med ...


ADHD hos Barnsjukhuset Martina i Stockholm

Hos Barnsjukhuset Martina hittar du Centrum för psykisk hälsa. Här kan du bland annat få hjälp med utredning och medicinering av ADHD/ADD. ...


Magbesvär och kolik hos Barnsjukhuset Martina i Stockholm

Hos Barnsjukhuset Martina kan du få träffa barnläkare som är specialiserade på magbesvär. De hjälper dig med både utredning och behandling. ...


Karta - Valhallavägen 91, Hus G, Stockholm

OmdömenSnittbetyg på omdömen

5,0
Baserat på 2 omdömen
Lämna omdöme
Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

10:56 - 07 okt, 2019 skrev:

Vi är supernöjda med Helena på BVC Martina. Tack för all hjälp och bra och utförliga svar på våra frågor.

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


07:22 - 22 mar, 2019 skrev:

Jag är jätteglad att vi valde BVC Martina. Vi får alltid bra svar på våra frågor och känner oss trygga!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


Frågor

 • Fråga ställd 10:39 24 jan 2020

  Hej, min dotter behöver förnya sin astmamedicin. Jag skickade in förfrågan via webben till 1177 igår men fick svar att vi inte kunde förnya receptet. Hur går jag tillväga då?

  Barnsjukhuset Martina svarar:

  Hej
  Det finns flera anledningar till att recept inte går att förnyas. Om receptet är äldre än 1 år krävs ett nytt läkarbesök då barnet kan ha växt och dosen behöver justeras. Receptet kanske inte är utfärdat av oss tidigare, vi förnyar bara recept som är utskrivna på vår klinik. Vänligen ring vår tidsbokade telefon på 08-12023110 om du önskar prata med en sjuksköterska kring ditt ärende. Det går också bra att skapa en kontaktförfrågan på 1177 så ringer vi upp dig.

  Med vänlig hälsning Sanna Specialistsjuksköterska Barn och Ungdom, Barnsjukhuset Martina