Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

  • 08-587 101 99

Fosterdiagnostik hos UltraGyn Sophiahemmet i Stockholm

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Valhallavägen 91, Stockholm - Visa på karta

Webbplats

Öppettider

  • Måndag - Torsdag 08:00 - 17:00
  • Fredag 08:00 - 15:00

Fosterdiagnostik

Hos UltraGyn Ultraljud Kungsholmen utför vi fosterdiagnostik. Det kan hjälpa blivande föräldrar att ta reda på om det finns avvikelser i anatomin eller den genetiska uppsättningen hos fostret. Alla gravida kvinnor erbjuds att genomgå fosterdiagnostik, men den är helt frivillig.

Olika metoder inom fosterdiagnostik

Hos oss erbjuder vi olika metoder för fosterdiagnostik såsom:

  • Ultraljud
  • KUB
  • NIPT
  • Fostervattenprov
  • Moderkaksprov

Ultraljud

Alla gravida blir erbjudna ett ultraljud kring graviditetsvecka 18 där man fastställer ett datum för beräknad förlossning, tittar var moderkakan sitter och kontrollerar om det är ett eller flera foster. Vi tittar även på fostrets organ och skelett. Då kan vi upptäcka vissa avvikelser, men inte alla.

KUB (Kombinerat Ultraljud och Blodprov)

KUB är ett sannolikhetstest för de tre kromosomförändringarna trisomi 13, 18 och 21. Trisomi 21 är den kromosomförändring som också kallas Downs syndrom. Trisomi 13 och 18 är två mycket svåra och också mycket ovanliga kromosomförändringar som i regel inte är förenliga med liv.

Metoden är en kombination av en blodanalys hos mamman och en ultraljudsundersökning där man mäter fostrets storlek och nackuppklarning. Blodprovet tas tidigast efter nio veckor och ultraljudsundersökningen görs i graviditetsvecka 12–13.

NIPT (Non-Invasive Prenatal Testing)

NIPT bygger på att man analyserar fritt foster-DNA som finns i den gravida kvinnans blod, så kallad icke invasiv fosterdiagnostik. Testet identifierar de vanligaste kromosomförändringarna, trisomi 13, 18 och 21, och könskromosomerna (X och Y), utan att behöva ta ett prov från fostervatten eller moderkaka. Det betyder att man kan göra en analys av fostrets kromosomer utan att riskera missfall.

Om provet visar på en kromosomavvikelse rekommenderas starkt att bekräfta svaret med ett fostervattenprov eller moderkaksprov. Det är för att utesluta att det rör sig om ett så kallat falskt positivt svar.

Moderkaksprov och fostervattenprov

Om du har fått en hög sannolikhetssiffra på ett KUB-test, eller om du är över 35 år, kan du/ni välja att göra ett moderkaksprov eller fostervattensprov. På moderkaksprov, som görs i vecka 11 och på fostervattenprov, som görs i vecka 15, kan man se samma kromosomavvikelser som vid KUB, samt könskromosomerna (X och Y). Det tar vanligtvis 6-7 dagar att få svar på dessa prover.

Du kan läsa mer om fosterdiagnostik på http://www.praktikertjanst.se/UltraGyn/Ultraljudfosterdiagnostik/Fosterdiagnostik1/

Informationen uppdaterades 24 september 2019 av Vården.se

Om UltraGyn Sophiahemmet

Snittbetyg på omdömen

4,9

Baserat på 31 omdömen

Lämna omdöme

Välkommen till UltraGyn Sophiahemmet!

UltraGyn Sophiahemmet är beläget vid anrika Sophiahemmet. Här har vi en gynekologisk öppenvårdsmottagning med många duktiga specialister. Vi utför även dagkirurgiska ingrepp samt slutenvårdskirurgi med betoning på minimalinvasiva ingrepp. Hos oss kan du också få hjälp med graviditetsultraljud.

UltraGyn har vårdavtal med Stockholms läns landsting.

Vi hjälper kvinnor med gynekologiska sjukdomar och besvär

Hos oss utreder och behandlar vi gynekologiska sjukdomar och besvär såsom klimakterieproblem, hormonella störningar, blödningsstörningar, inkontinens, smärttillstånd och cellförändringar på livmodertappen. Vi utför även utredningar kring barnlöshet eller upprepade missfall.

Remiss behövs endast vid gynekologiska ultraljud.

Graviditetsultraljud

På vår mottagning utför vi ultraljud vid graviditet samt fosterdiagnostiska prover. Vi är specialutbildade barnmorskor med lång erfarenhet som arbetar för bästa möjliga tillgänglighet och kvalitet tillsammans med vänligt bemötande och professionellt omhändertagande.

Våra provtagande läkare har utfört ett stort antal prover, vi tror på att erfarenhet är en viktig faktor för säkra provtagningar.

Tillgång till läkare med specialistkunskap i fosterdiagnostik och ultraljud inom 24 timmar. Det gör att en läkare finns tillgänglig att ta emot dig inom 24 timmar, om barnmorskan misstänker något avvikande.

Frågor?

Kontakta våra mottagningar på 08-587 101 99.
Vi använder oss av Tele-Q och du blir erbjuden en tid då vi ringer upp dig.
Du kan också kontakta oss via 1177 e-tjänster.
För mer information se respektive mottagning under http://www.praktikertjanst.se/ultragyn

Informationen uppdaterades 24 september 2019 av Vården.se

Behandlingar hos UltraGyn Sophiahemmet

Gynekologisk mottagning hos UltraGyn Sophiahemmet i Stockholm

Välkomna till UltraGyns Gynekologmottagning! Alla läkare hos oss har specialistkompetens. På mottagningen tar vi emot kvinnor med gyne...


Öppenvårdskirurgi hos UltraGyn Sophiahemmet i Stockholm

På UltrGgyn Sophiahemmet har vi en dagvårdsenhet där vi utför mindre ingrepp i dagkirurgi, exempelvis: Inkontinensoperation (TVT) Fram...


Slutenvårdskirurgi hos UltraGyn Sophiahemmet i Stockholm

UltraGyn Sophiahemmet erbjuder ett komplett utbud av operationer inom godartad gynekologisk kirurgi, utom operationer där misstanke om cance...


Gynekologiska ultraljud hos UltraGyn Sophiahemmet i Stockholm

På UltraGyn Sophiahemmet görs ett stort antal gynekologiska ultraljud för att undersöka, utreda och ställa diagnos. Det kan gälla: Utre...


Ultraljud för gravida hos UltraGyn Sophiahemmet i Stockholm

Olika ultraljud och undersökningar Hos UltraGyn Ultraljud Kungsholmen utför vi olika typer av ultraljud och undersökningar under gravidit...


Fosterdiagnostik hos UltraGyn Sophiahemmet i Stockholm

Hos UltraGyn Ultraljud Kungsholmen utför vi fosterdiagnostik. Det kan hjälpa blivande föräldrar att ta reda på om det finns avvikelser i ana...


NIPT-test hos UltraGyn Sophiahemmet i Stockholm

Hos UltraGyn utför vi testet NIPT (Non-Invasive Prenatal Test). Testet har en stor säkerhet och kan ge besked om eventuella kromosomförändri...


Karta - Valhallavägen 91, Stockholm

OmdömenSnittbetyg på omdömen

4,9
Baserat på 31 omdömen
Lämna omdöme
Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

12:59 - 18 feb, 2020 skrev:

Ett riktigt bra bemötande av hela presonalen. Ett stort tack till gynekologen Ljiljana Kocoska Maras som har varit oerhört analytisk, hjälpsam och tydlig med sina förklaringar. <3

4,5

Betyg 4,5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


09:41 - 08 nov, 2019 skrev:

Tack för mycket bra bemötande och omvårdnad av samtlig personal. Kändes otroligt tryggt, vänligt och professionellt.

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


10:48 - 24 okt, 2019 skrev:


Fantastiskt bemötande från att jag kom in tills jag gick ut. Har en stor rädsla för operation men de fick mig att känna mig trygg och säker. Undersköterskorna var så varma, trevliga och roliga. Man ser att de brinner för sitt jobb.
Rekommenderar denna mottagning varmt!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


10:05 - 19 aug, 2019 skrev:

Fantastiskt bemötande så fort jag klev genom dörren tills operationen var klar och jag gick därifrån. Jag kände mig så trygg. Kan varmt rekommendera Ulrragyn!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


18:15 - 31 maj, 2019 skrev:

Stort tack för ert fantastiska engagemang och proffsiga omhändertagande. Ultragyn Sophiahemmet har hjälpt mig genom två jobbiga ingrepp, och jag önskar att alla kvinnor fick komma till er!

4,5

Betyg 4,5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


16:23 - 20 maj, 2019 skrev:

Ett stort tack till all personal för trevligt och proffsigt bemötande. Kände mig omhändertagen från ankomst till hemgång. Rekommenderar denna mottagning varmt!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


20:10 - 04 apr, 2019 skrev:

Fantastisk personal från första mottagandet tills hemgång!! Var hos er för operation under lättare narkos vilket säkert är vardagsmat för er men inte för mig. Otroligt proffsigt och omtänksamt bemötande som är guld vört i ett lite utsatt tillstånd. Tack fina ni för det ni gör!!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


09:08 - 27 mar, 2019 skrev:

Vilken underbart genomtänkt och kompetent verksamhet. Läkare Sofia Ehrström är ett proffs, all övrig personal likaså. Verksamheten drivs på ett fantastiskt genomtänkt sätt. All heder tilll er bakom kulisserna som jobbar processrelaterat och bidrar till denna väloljade verksamhet. Stort tack från djupet av mitt hjärta. Må er verksamhet finnas och frodas lång tid framöver

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


18:37 - 09 feb, 2019 skrev:

Ett stort tack till doktor Jan Zetterström som opererat mig, en operation som har gjort mitt liv lättare att leva.Vilken fantastisk kunskap och skicklighet Du besitter och vilken stor empati Du förmedlat. Så tacksam för att jag kom i rätta händer i min utsatta situation.

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


08:55 - 19 dec, 2018 skrev:

Fantastisk personal, speciellt undersköterskan som tar emot en och anestesisköterskorna <3

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


09:46 - 07 nov, 2018 skrev:

Proffsigt, lugnt, tryggt!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


11:51 - 01 nov, 2018 skrev:

Här har jag alltid fått ett fantastiskt bemötande. Gynekologer som verkligen lyssnar och ger konstruktiva förslag, och som även förstår äldre kvinnors problem. Fantastisk uppföljning på behandlingarna. Pedagogiska förklaringar på behandlingarna så man känner sig delaktig och införstådd.

4,5

Betyg 4,5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


22:51 - 15 okt, 2018

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


08:23 - 10 okt, 2018

4,2

Betyg 4,2 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


13:11 - 28 aug, 2018 skrev:

Mycket bra personal och vissa glänser mer än andra. Gynekologerna och kirurgerna har varit helt fantastiska och jag har känt mig så trygg i deras händer! <3 Pga dem vill jag aldrig gå någon annanstans!

4,2

Betyg 4,2 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


13:19 - 15 aug, 2018 skrev:

Fantastiskt bemötande av alla jag träffade på kirurgimottagningen; trevliga, empatiska och proffsiga. Fick bra information och kände mig otroligt trygg.

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


11:16 - 24 jul, 2018 skrev:

Vilken underbar personal! Så väl omhändertagen och för första gången så skrattade jag mig in i sömnen. Har en väldigt bra uppföljning efter operationen också!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


14:59 - 05 jul, 2018 skrev:

Superbra bemötande! Väldigt Trevlig narkosläkare Gunnar samt läkare Catharina och även sjuksköterskan & reception! Rekommenderas verkligen! Tack för ert arbete!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


18:55 - 21 maj, 2018 skrev:

UltraGyn har allt! Fantastiskt personal❤️ Fräsch lokaler, kunniga läkare.
Tack Annika för att du tog så väl hand om mig idag😁
Tack Dr. Jan Z för att du hjälper mig att få ordning på mitt underliv, har gått med förlossnings skador i 22 år och ingen av alla läkare jag varit hoss har lyssnat och hjälpt mig.
Du tog dig tid att förklara vad som hänt och nu har du reparerat skadorna. Detta betyder mycket för mig-så stort tack till UltraGyn❤️

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


10:40 - 27 mar, 2018

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


13:36 - 12 feb, 2018 skrev:

Tack tack tack!
Vilket bemötande och omhändertagande jag fick på Ultragyn operation. Fantastisk omsorg om mig som klient😉
Otroligt professionell läkare J.Zetterström och övrig personal . Måste vara Jordänglar som arbetar där.... så tacksam för att jag fick min operation på Sophiahemmet.
Bemötandet är ju så viktigt i en situation som kan präglas av lite osäkerhet o rädsla.
Massor av ❤️❤️❤️❤️ till er alla!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


11:49 - 11 jan, 2018

4,5

Betyg 4,5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


15:48 - 02 jan, 2018 skrev:

Väldigt empatiska och professionella. Har äntligen hittat en bra gynekolog!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


11:24 - 18 dec, 2017 skrev:

Bra bemötande av trevlig personal. Fina lokaler. Empatisk, Proffsig läkare Sophia Ehrström.
Varmt tack!

4,8

Betyg 4,8 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


01:30 - 29 sep, 2017 skrev:

Erfaren personal, glada och genuina i sin omtanke. Fantastisk läk Jan Zetterström, mfl.
Allt i fräscha moderna lokaler. Trygghet!
Tack!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


20:28 - 11 sep, 2017 skrev:

Tack för fint och proffsigt bemötande. Det känns tryggt att komma till er!

4,8

Betyg 4,8 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


08:51 - 13 apr, 2017 skrev:

Proffsigt, mycket trevlig personal ,fräscht och fina lokaler!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


11:23 - 11 mar, 2017 skrev:

Lugnt sakligt och proffsigt

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


13:00 - 28 feb, 2017 skrev:

Känns tryggt och professionellt! Mycket nöjd.

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


09:48 - 26 jan, 2017 skrev:

Respektfullt, engagerat och vänligt bemötande (såväl "receptionist" som läkare). Kunnigt och professionellt helhetsintryck.

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information


13:23 - 22 jan, 2017 skrev:

En underbar kirurg men mycket kunskap och kunnighet som heter Jan Zetterström har opererad mig. Jag är mycket nöjd! Hjärtligt tack!
Jan du är fantastisk!

5,0

Betyg 5 av 5

Vårdkvalitet

Tillgänglighet

Lokal och hygien

Information