Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

Vaccination barn hos Stureplans Barnhälsovård i Stockholm

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Riddargatan 1, plan 4, Östermalm - Visa på karta

Webbplats

Öppettider

  • Måndag - Torsdag 08:00 - 17:00
  • Fredag 08:00 - 15:30

Vaccination barn

Hos Stureplans BHV erbjuder vi vaccin till alla barn enligt det svenska barnvaccinationsprogrammet. Vissa barn erbjuds även vaccin mot tuberkulos enligt speciella riktlinjer.

Syftet med vaccinationsprogrammet är att ge barnet skydd mot sjukdomarna och samtidigt förebygga smitta.

När genomförs vaccinationerna?

Vaccinationerna i det svenska barnvaccinationsprogrammet ges från det att barnet är nyfött fram till dess att barnet fyller sexton år. För att ge ett långvarigt skydd måste några av vaccinerna ges flera gånger. Vid vissa vaccinationstillfällen kan flera vaccin ges med samma spruta.

Vilka vaccin ingår i vaccinationsprogrammet i Stockholms län?

Hos oss på Stureplans Barnhälsovård vaccinerar vi enligt det svenska barnvaccinationsprogrammet tills barnet är 6 år. I vaccinationsprogrammet för barn födda 2002 eller senare ingår då:

3 månader: Difteri, stelkramp, kikhosta, polio och Haemophilus influenzae typ b, Hib. Dessa vaccin ges som en kombinationsspruta, dvs i en och samma spruta. Vid samma tillfälle får barnet även en spruta med vaccin mot pneumokocker.

5 månader: Andra vaccinering med kombinationsspruta mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio och Haemophilus influenzae typ b, Hib. Vid samma tillfälle får barnet även en andra spruta med vaccin mot pneumokocker.

12 månader: Vid ett års ålder får barnet den tredje kombinationssprutan mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio och Haemophilus influenzae typ b, Hib, samt tredje dosen med vaccin mot pneumokocker.

18 månader: Vaccin mot mässling, påssjuka och röda hund som en kombinationsspruta, dvs i en och samma spruta.

5-6 år: Fjärde sprutan mot difteri, stelkramp, kikhosta och polio.

För barn som är födda 1 mars 2014 eller senare ingår även vaccination mot rotavirus. Det är ett oralt vaccin som ges via munnen tidigast vid 6 veckors ålder.

Om ni ska åka utomlands

Om ni ska åka utomlands kan ditt barn behöva andra vaccinationer. Då behöver ni kontakta en vaccinationsmottagning för aktuell information och vaccinering.

Tänk på att informera oss på BHV om barnet fått vaccin utanför det svenska vaccinationsprogrammet. Det finns nämligen speciella rekommendationer gällande kombination och intervall mellan olika vacciner.

Kontakta oss på Stureplans BHV om du har frågor kring vaccinationsprogrammet!

Informationen uppdaterades 15 maj 2017 av Vården.se

Om Stureplans Barnhälsovård

Välkommen till Stureplans Barnhälsovård!

Stureplans BHV/BVC ligger på Riddargatan 1 på Östermalm, bara ett stenkast från Stureplans mittpunkt. Här arbetar barnsjuksköterskor med kunskaper och erfarenheter om barn, familj och samhälle. Vi arbetar för att ditt barns hälsa och utveckling ska bli så bra som möjligt, och vi stärker även dig i ditt föräldraskap.

Vi arbetar efter Barnhälsovårdens basprogram.

Vad vi på Stureplans BHV hjälper er med

Hos oss arbetar vi med förebyggande hälsovård och följer ditt barns utveckling från födelse till skolstart. Utöver de besök som ingår i barnhälsovårdens basprogram, erbjuder vi även rådgivning och stöd utifrån era behov i allt som rör utveckling och föräldraskap.

Nyblivna föräldrar är varmt välkomna att delta i en föräldragrupp under barnets första år. Ämnen som tas upp är bland annat amning, sömn och relationer.

Vill du lista ditt barn hos oss?

Skriv ut en listningsblankett och ta med dig till oss vid ditt första besök!

Om ditt barn är sjuk - vänd dig till vårdcentralen

Tänk på att inte ta ditt barn till oss när hen är sjuk, utan vänd dig till din vårdcentral/Vårdguiden 1177. Vi har många nyfödda som besöker oss och som vi vill utsätta för så få infektionsrisker som möjligt.

Kontakta oss på Stureplans Barnhälsovård om ni har några frågor eller vill boka en tid!

Informationen uppdaterades 15 maj 2017 av Vården.se

Behandlingar hos Stureplans Barnhälsovård

Barnhälsovård (BHV) hos Stureplans Barnhälsovård i Stockholm

Barnhälsovård för barn mellan 0-6 år Hos Stureplans BHV erbjuder vi hälsoundersökningar och vaccinationer för barn mellan 0-6 år. Vi följ...


BVC Basprogram hos Stureplans Barnhälsovård i Stockholm

Stureplans Barnhälsovård erbjuder Basprogrammet för de barn som är listade hos oss. Alla besök är gratis. Vad gör BHV/BVC? Stureplans ...


Hälsokontroll barn 0-6 år hos Stureplans Barnhälsovård i Stockholm

Alla besök hos Stureplans BHV är gratis. Vad gör Barnhälsovården (BHV)? BHV/BVC gör kontroller av nyfödda och yngre barns hälsa samt g...


Vaccination barn hos Stureplans Barnhälsovård i Stockholm

Hos Stureplans BHV erbjuder vi vaccin till alla barn enligt det svenska barnvaccinationsprogrammet. Vissa barn erbjuds även vaccin mot tuber...


Föräldragrupp hos Stureplans Barnhälsovård i Stockholm

Välkommen till Stureplans Barnhälsovårds föräldragrupper Vill du träffa andra mammor och pappor som har ett eller flera barn? Till vår fö...


Våra medarbetare

Johanna Isung

Telefon: 08-587 537 70

Distriktssjuksköterska

Monica Fontaine

Telefon: 08-123 38 992

Distriktssjuksköterska

Inger Tianen

Telefon: 08-587 537 73

BHV-sköterska

Sofia Wikström

Telefon: 08-587 538 09

BHV-sköterska

Karolina Arrhov

Telefon: 08-123 38 991

BHV-sköterska

Karta - Riddargatan 1, plan 4, Östermalm

Omdömen


Frågor