Misstänker du svamp i underlivet? Beställ ett självprovtagningskit från Dynamic Code!

ANNONS. Innehåll från Dynamic Code

Upplever du klåda i underlivet eller illaluktande flytningar? Då kan det bero på bakteriell vaginos eller svamp. Med hjälp av Dynamic Code kan du snabbt och enkelt beställa hem ett test med självprovtagning som ger dig ett säkert svar inom bara tre dagar.

12 maj 2021 kl 04:39

Bakteriell vaginos och svamp är mycket vanligt idag. Symtomen för infektionerna är väldigt lika och består bland annat av illaluktande flytningar och klåda i underlivet. Infektionerna kräver olika behandlingar, vilket gör det viktigt att ta ett prov på både bakteriell vaginos och svamp när du upplever något av dessa symtom. 

Hur går en självprovtagning mot svamp och bakteriell vaginos till? 

Hos Dynamic Code kan du enkelt och smidigt beställa ett självprovtagningskit som snabbt fastställer om du lider av bakteriell vaginos eller en svampinfektion. Självprovtagningskitet identifierar de sex vanligaste bakterierna vid bakteriell vaginos, samt de fyra vanligaste svamparterna. Provet tar du själv med hjälp av en vaginalpinne. Testet gör inte ont, och efter provtagningen skickar du in provet till Dynamic Code i medföljande returförpackning. Utifrån resultatet får du direkt kontakt med en digital vårdgivare som ger dig rådgivning och säkerställer att du får rätt behandling.

Vad är svamp i underlivet och hur behandlas det?

En svampinfektion uppstår på grund av tillväxt av svamp i underlivet. Vanliga symtom är att det kliar och svider runt slidöppningen och på blygdläpparna. Det är även vanligt att du får gryniga flytningar och i vissa fall kan flytningarna lukta illa. En svampinfektion behandlas med svampdödande läkemedel, exempelvis i form av kräm eller tabletter som du för upp i slidan. 

Vad är bakteriell vaginos och hur behandlas det?

Bakteriell vaginos uppstår när det blir en obalans bland bakterierna som finns naturligt i slidan. Vanliga besvär är illaluktande flytningar och en svidande och kliande känsla i underlivet. Symtomen är alltså mycket lika symtomen som svamp ger, vilket gör att bakteriell vaginos ofta felbehandlas. Det riskerar att man inte blir av med besvären. Är du gravid är det extra viktigt att du testar dig, då bakteriell vaginos ökar risken för tidig födsel och låg födelsevikt.

Bakteriell vaginos behandlas med antibiotika, exempelvis i form av tabletter som du sväljer eller för upp i slidan. Behandlingen tar cirka 3-7 dagar beroende på vilken metod du ordineras.

Beställ ett självprovtagningskit för svamp och bakteriell vaginos i underlivet redan idag!