Din Psykolog – Chatta med en legitimerad psykolog online

ANNONS. Innehåll från Din Psykolog

Har du upplevt psykiska besvär, men inte kommit till skott med att söka hjälp? Känner du dig obekväm med att ringa och boka ett samtal, eller drar du dig kanske för att ta dig till en fysisk mottagning? Nu kan du chatta med en legitimerad psykolog via Din Psykolog – en ny digital tjänst som gör det lättare att söka hjälp. Vi berättar mer om vad du kan få hjälp med och hur du kommer igång redan idag – snabbt och enkelt!

1 april 2021 kl 10:12

Chatta med en psykolog när det passar dig

Din Psykolog är en digital tjänst, för dig som snabbt vill komma i kontakt med en legitimerad psykolog. Tjänsten är textbaserad, så du skriver till din psykolog online och får svar inom 24 timmar på vardagar. Detta kallas för meddelandeterapi, eller chatt-terapi, och är fortfarande relativt nytt i Sverige. Metoden har flera fördelar:

Du kan snabbt få kontakt

Eftersom du inte behöver boka någon tid utan kan börja chatta med en gång, går det snabbt att komma i kontakt med en psykolog när du behöver det. 

Du behöver inte ta dig till en fysisk mottagning

All kontakt sker online, så du behöver inte ta dig till en mottagning, utan kan ha kontakt där  du är.

Det är lättare att söka hjälp

Många upplever det som obehagligt att ringa och boka tid för ett samtal. Genom att ha kontakt via skrift blir det ofta en lägre tröskel för att söka hjälp. 

Det här kan du få hjälp med via Din Psykolog

Din Psykolog försöker alltid matcha dig med en psykolog som är specialiserad på just det du behöver hjälp med. De har några av Sveriges bästa psykologer, som kan hjälpa dig med de flesta psykiska besvär. Vanliga anledningar att söka hjälp är:

  • Depression
  • ADHD
  • Ångest
  • Utmattningssyndrom
  • Stress
  • Sömnproblem
  • Oro

Så fungerar Din Psykolog

Det är enkelt att använda Din Psykolog och tjänsten fungerar på dator, mobil och surfplatta. Du behöver inte ladda ner något utan du loggar in med BankID direkt i webbläsaren. När du loggar in första gången får du börja med att svara på några korta frågor om vad du vill ha hjälp med. Utifrån dina svar blir du matchad med en legitimerad psykolog som är specialiserad på just dina besvär, men du väljer alltid själv vilken psykolog du vill ha kontakt med. När du valt din psykolog kan du börja skriva till dem och du skriver alltid till samma psykolog. Självklart har du möjlighet att byta psykolog när som helst.

Få kontakt med en psykolog redan idag!

Vill du komma i kontakt med en legitimerad psykolog, och få hjälp med dina besvär? Välkommen att testa Din Psykolog!

Genom att använda Vården.se godkänner du att vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Läs mer om cookies här.