Förnya ditt recept online hos Doktor.se

ANNONS. Innehåll från Doktor.se.

Varje år hämtar svenskarna ut cirka 6,6 miljoner läkemedel på recept och 99 procent av dem skickas elektroniskt. Istället för att gå till vårdcentralen varje gång du behöver en receptförnyelse kan Doktor.se hjälpa dig med förnyelsen i deras app. De har öppet dygnet runt på vardagar och klockan 8-16 på helger.

13 juni 2019 kl 11:27

Doktor.se

Vilka recept kan Doktor.se förnya?

Doktor.se kan förnya recept på ett läkemedel som inte är beroendeframkallande eller kräver kroppsundersökning, provtagning eller annan åtgärd innan förnyelse. Det kan exempelvis vara förnyelse av preventivmedel, astmamedicin och krämer mot eksem eller acne.

Patientavgiften för receptförnyelse är 0 kronor och för personer under 18 år är varor på recept kostnadsfria om de ingår i läkemedelsförmånen.

Så förnyar du ditt recept hos Doktor.se

Du kan enkelt göra din receptförnyelse hos Doktor.se genom att följa dessa steg:

  1. Ladda ner appen Doktor.se från AppStore eller GooglePlay till din mobiltelefon och logga in genom att legitimera dig med mobilt BankID. För att kunna använda appen måste du vara över 18 år. För ärenden som gäller personer under 18 år krävs inloggning av målsman.
  2. Klicka på Receptförnyelse och ange det läkemedel som du önskar förnya.
  3. En läkare kontaktar dig för samtal kring behandling och om du kan få receptförnyelse. Det sker antingen via chatt, röstsamtal eller videosamtal i appen. Om läkaren inte kan skriva ut begärt recept hjälper Doktor.se dig att boka tid hos en fysisk vårdgivare.
  4. När du fått en bekräftelse om receptförnyelse kan du hämta ut ditt recept på valfritt svenskt apotek eller beställa hemleverans direkt i Doktor.se appen.