Få snabb hjälp med sömnapné hos Nordic Sleep Center

Få snabb hjälp med sömnapné hos Nordic Sleep Center

Snarkar du mycket? Får du andningsuppehåll i sömnen? Då kanske du lider av sömnapné. Hos sömnkliniken Nordic Sleep Center i Gävle får du snabb och effektiv hjälp – boka tid för sömnapnéutredning redan idag!

31 augusti 2023 kl 03:28
Man med sömnapné ligger på en kudde i sängen och sover

Viktigt att behandla sömnapné

Vad är sömnapné?

Om du får korta andningsuppehåll som varar 20 till 30 sekunder och som upprepas under sömnen kan du ha sömnapné. Vanliga tecken på att man lider av sömnapné är till exempel:

  • snarkning
  • att du vaknar flera gånger under natten
  • att du får svårt att sova
  • att du ofta är trött på dagarna. 

Det är viktigt att du söker hjälp om du misstänker att du har sömnapné. Obehandlad sömnapné är kopplat till kranskärlssjukdom, stroke, diabetes, högt blodtryck, och ökad risk för bilolyckor. När du behandlar din sömnapné så sover du bättre och får bättre livskvalitet. Hos sömnkliniken Nordic Sleep Center i Gävle får du hjälp av experter som valt att fokusera just på sömnapné!

Därför ska du göra din sömnapnéutredning hos Nordic Sleep Center

Snabb hjälp mot sömnapné inom 1-2 veckor

Hos Nordic Sleep Center kan du få snabb hjälp med din sömnapné, då de har hög tillgänglighet och inga väntetider. Det går enkelt att boka tid direkt och när du väl har påbörjat utredningen så brukar det ta 1-2 veckor från start till behandling. 

Du gör en komplett sömnapnéutredning

I utredningen hos Nordic Sleep Center får du som patient:

  • Inledande utredning
  • Besök hos läkare (vid behov)
  • Nattlig andningsregistrering (NAR)
  • Analys av resultaten
  • Behandlingsförslag.

Du föreslås rätt behandling utifrån dina behov

Beroende på utfallet av din sömnapnéutredning, kan du behandlas på olika sätt:

Apnébettskena. Om du har en lindrig sömnapné kan du få en speciell bettskena, en så kallad apnébettskena. Den kan göra att andningen underlättas när du sover och du besväras inte av snarkning lika mycket. Nordic Sleep Center kan enkelt hänvisa dig till rätt tandläkare för att ta fram en till dig. 

CPAP-maskin. Om det visar sig att du lider av allvarlig sömnapné kanske du rekommenderas att använda en CPAP-maskin. CPAP står för Continuous Positive Airway Pressure. Denna maskin blåser in en jämn luftström genom näsa eller näsa och mun och lufttrycket gör att svalget hålls öppet under sömnen – och gör att du inte snarkar och sover bättre. 

Du kan köpa CPAP-maskin direkt hos Nordic Sleep Center

Du kan köpa din CPAP direkt hos Nordic Sleep Center. Då de har bra tillgänglighet är det smidigt för dig som patient att följa upp din upplevelse och se hur behandlingen kan bli så bra som möjligt.

Välkommen att boka din sömnapnéutredning hos Nordic Sleep Center redan idag!