Effektiv och smärtfri rotfyllning hos StureDental – få en trygg upplevelse!

Effektiv och smärtfri rotfyllning hos StureDental – få en trygg upplevelse!

Rotfyllning är något som många nog hört talas om och kanske oroar sig för att behöva gå igenom. Men med rätt metod och teknik behöver det inte vara en smärtsam upplevelse – hos StureDental får du trygg behandling av högsta kvalitet!

31 augusti 2023 kl 10:06

Att behöva göra en rotfyllning kan kännas obehagligt, men är ofta nödvändigt om du fått en infektion i en tand. Även om det kan vara en omfattande behandling så kan den genomföras smärtfritt med rätt metoder och teknik. Hos StureDental kan du alltid känna dig trygg med den behandling du får.

Vad skiljer en rotfyllning från en vanlig lagning?

De flesta vet att om man fått hål i en tand behöver man oftast göra en lagning, där tandläkaren borrar ut hålet i tanden och sedan lagar det. Men ibland räcker inte en enkel lagning.

Om du fått en infektion som tagit sig in i de mjuka delarna som finns inuti tanden, pulpan och rotkanalerna, behövs en mer omfattande behandling – en rotfyllning. Då behandlas först den pågående infektionen och sedan fylls tanden för att du inte ska kunna få en ny infektion i framtiden.

Så går en rotfyllning hos StureDental till

En rotfyllning behöver göras när du fått en infektion inne i tanden och består vanligtvis av två steg:

  1. De infekterade rotkanalerna och pulpan som finns inuti tanden rensas och spolas med bakteriedödande vätska.
  2. Kanalerna fylls med ett gummiliknande material som förhindrar att bakterierna börjar växa igen.

Behandlingen är omfattande och kan därför kräva ett långt besök, eller ibland flera separata besök för att genomföra.

Hos StureDental kan du känna dig trygg med din behandling

StureDental drivs av Wael Ghabro, en tandläkare som har lång erfarenhet av rotfyllning. Han har drivit tandläkarpraktik i över 23 år i både Syrien och Libanon, och när han kom till Sverige var det självklart att han skulle öppna en klinik här. Med sin expertis och de senaste metoderna och materialen erbjuder StureDental behandlingar av högsta kvalitet – mitt i hjärtat av Östermalm, invid Humlegården. Hos Wael kan du känna dig trygg med att få en lyckad och smärtfri rotfyllning.

Boka en tid hos StureDental redan idag för hjälp med rotfyllning!