Söder Dental erbjuder tandreglering med ClearCorrect – en osynlig tandställning

Söder Dental erbjuder tandreglering med ClearCorrect – en osynlig tandställning

Vill du ha raka tänder, men vill slippa traditionell ortodonti och den klassiska rälsen? Söder Dental i Stockholm erbjuder tandreglering med ClearCorrect – en osynlig tandställning som effektivt ger dig ett rakt och fint leende!

16 maj 2023 kl 15:44

Hos de skickliga tandläkarna på Söder Dental i Stockholm kan du få tandreglering med ClearCorrect till ett förmånligt pris. ClearCorrect är en tandställning som består av tunna, genomskinliga skenor i plast och flyttar tänderna allt eftersom. 

ClearCorrect kan användas inom estetisk tandvård, för att förbättra tändernas utseende, men den kan även användas för behandling av bettfel. En behandling med ClearCorrect hos Söder Dental kan bland annat korrigera

  • sneda tänder
  • trångställda tänder
  • korsbett
  • saxbett
  • öppna bett
  • mellanrum mellan tänderna.

Fördelar med ClearCorrect

Det finns en rad anledningar till att välja ClearCorrect.

ClearCorrect är osynlig

Eftersom ClearCorrect-skenorna är genomskinliga, och endast cirka 0,7 mm tjocka, blir tandställningen näst intill osynlig – det syns knappt att du har den på dig!

ClearCorrect är avtagbar

Du kan ta ut plastskenorna när du till exempel äter eller ska borsta tänderna. Det gör det lättare att hålla rent mellan tänderna, än om du har en vanlig fast tandställning. 

ClearCorrect skaver inte

Skenorna är gjorda i plast vilket gör att ClearCorrect är mycket skonsam mot tandkött, kinder och läppar. Den skaver inte, vilket en traditionell tandställning i metall kan göra.

Hur går det till att få ClearCorrect hos Söder Dental?

  1. Gratis undersökning och konsultation hos tandläkaren

Du som patient får berätta om dina önskemål och vilket resultat du förväntar dig. Dina tänder undersöks noggrant, och därefter skannas över- och underkäken med en digital skanner. Skanningen skickas till ClearCorrect.

  1. ClearCorrect tar fram en design

Tekniker på ClearCorrect tar fram en design på hur resultatet förväntas bli. 

  1. Designen visas upp för dig

När tandläkaren fått designen av det förväntade resultatet visas den upp för dig. Vid detta tillfälle får du även ett prisförslag och en uppskattning på hur lång tid behandlingen kommer att ta. Om du godkänner förslaget beställs skenorna till dig.

  1. Utlämning av din osynliga tandställning

Du får din ClearCorrect cirka 1-2 veckor senare. Skenorna provas på plats för att se till att de sitter som de ska. Tandläkaren ger dig instruktioner för hur du ska använda tandställningen, och ni bokar in en tid för nästa kontroll.

  1. Använd ClearCorrect

Du använder dina skenor 22-23 timmar per dygn för bästa resultat, men du kan självklart ta ut dem när du borstar tänderna eller äter. Skenorna byts ut kontinuerligt, och du har varje uppsättning skenor i 1-3 veckor beroende på vad tandläkaren rekommenderar. 

Du får använda ClearCorrect tills det förväntade resultatet är uppnått. De allra flesta börjar se skillnad redan inom några veckor!

Söder Dental erbjuder gratis konsultation 

Söder Dental månar om att ha humana priser på sina behandlingar, och erbjuder alltid prisgaranti. Dessutom är konsultationen gratis!

I vanliga fall kan en konsultation inför ClearCorrect kosta upp emot 2000 kr, men hos Söder Dental är det en självklarhet att du ska få en gratis konsultation innan du bestämmer dig!