Sök
Sök
Hitta rätt vård
Jämför
Jämför
Boka
Boka

Sök i sökformuläret eller navigera bland våra kategorier för att hitta ett urval av vårdgivare.

Snabb lindring vid akut bihåleinflammation

ANNONS. Innehåll från Otrivin.

Lider du av förkylning med akut bihåleinflammation? Akut bihåleinflammation är en vanlig sjukdom som innebär att en förkylning har spridit sig från näsans slemhinna till slemhinnan i bihålorna som blivit inflammerade. Vanligen går akut bihåleinflammation över av sig själv, men det finns sätt att lindra besvären.

01 Januari 2019 kl 13:37
Trappa ner

 

Vad innebär en akut bihåleinflammation?

Bihålorna är luftfyllda hålrum i ansiktsskelettet som hänger ihop med näsans hålrum. Det finns bihålor i pannan, överkäken och silbenet som sitter mellan näsan och ögat, bakom näsan. Storleken på bihålorna kan variera från person till person, och vissa har till exempel inga bihålor i pannan.

En akut bihåleinflammation börjar oftast med en vanlig förkylning som orsakats av virus. Bihålorna är täckta med slemhinnor och om ett virus fastnar i slemhinnan reagerar kroppens immunförsvar. Infektionen orsakar nämligen en inflammation som gör att slemhinnorna svullnar upp och det bildas vätska och slem.

Svullnaden kan göra så att gången till näsan täpps igen vilket gör att vätskan och slemmet inte kan rinna ut. Det kan leda till att du blir täppt i bihålorna och får akut bihåleinflammation, medicinskt kallat akut rinosinuit.

Det är vanligast att få besvär i käkbihålorna, men även andra bihålor kan bli inflammerade och då är sjukdomarna ofta mera allvarliga. Om du lider av svår bakteriell bihåleinflammation krävs läkarbehandling. Tecken på att du bör uppsöka läkare är om du får hög feber, nackstelhet, kraftig värk över pannan och/eller vid näsroten, eller blir röd och svullen i huden kring ögat.

Prova Otrinex mot akut bihåleinflammation

Det många inte vet är att nästäppa vid förkylning och akut bihåleinflammationen enkelt kan lindras med nässprayer från Otrivin. Otrinex kan, precis som Otrivins andra nässprayer, lindra symtomen av nästäppa vid en förkylning och vid akut bihåleinflammation med milda till måttliga besvär. Otrivins produkter är receptfria och kan köpas på alla ställen där receptfria läkemedel säljs.

Trappa ner

 

Hur fungerar Otrinex?

Vid användning av Otrinex verkar nässprayen avsvällande på nässlemhinnan och de omliggande områdena i svalget. Passagen mellan näsgångarna och bihålorna öppnas upp eftersom svullnaden minskar, vätskan rinner ut och trycker på bihålorna försvinner. Otrinex gör därför att du kan andas lättare samtidigt som den lättar på symtomen från den akuta bihåleinflammationen.

Effekten av Otrinex märker du redan inom några minuter efter användning och den håller i sig i 6-8 timmar. Du bör inte använda Otrinex längre än tio dagar då det då kan få motsatt effekt.

Otrivin - Logga

Otrinex 1 mg/ml nässpray är ett receptfritt läkemedel för nästäppa vid förkylning och akut bihåleinflammation som innehåller xylometazolin. Läs bipacksedeln noggrant. Bör ej användas längre än 10 dagar i följd. GlaxoSmithKline Consumer Healthcare A/S, se.gsk.com. Varumärken ägs av eller licensieras till GSK. ©2017 GSK eller dess licensgivare. CHSE/CHOTRI/0003/17, Jan 2017

Senast uppdaterad: 2019-01-15

Faktaruta

Vanliga symtom vid en akut bihåleinflammation är att du i samband med en förkylning har:

  • Värk i kinderna eller pannan, oftast mer på ena sidan av huvudet.
  • Illaluktande snuva, som ofta rinner bakåt, och nästäppa som vanligtvis är värre på ena sidan.
  • Värk eller tryck i tänderna i den övre käken.
  • Ett sämre luktsinne.

Källa: 1177.se